Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Nasterea Maicii Domnului (Faget) se afla la 4 km de Fagaras, pe drumul spre Boholt, comuna Beclean. A fost ridicata pe Dealul Galatilor, fiind inconjurata de o padure de fag. Romanii au denumit-o Faget, iar sasii Bucholt, numele fiind romanizat si devenind Boholt.
Este una dintre manastirile importante ale Tarii Fagarasului. Ea a fost loc de popas pentru Mihai Viteazul, care se oprea la manastire, atunci cand drumurile il duceau prin aceste locuri. Se spune ca ultima data domnitorul a tras la manastire inaintea bataliei de la Selimbar, in octombrie 1599.
Legende povestesc ca manastirea ar fi mai veche decat Cetatea Fagarasului, iar un tunel lung de 4 km ar fi legat-o candva de aceasta.
Manastirea a fost incendiata in 1761, ulterior fiind ridicata una din lemn, pentru ca in 2004 sa fie zidit un asezamant din piatra.
Asezamantul religios respecta hramul manastirii vechi – Nastera Maicii Domnului, la 8 septembrie, iar Sfintii Imparati Constantin si Elena sunt praznuiti la 21 mai.
Despre manastire maicile din obste spun ca aceasta este frumoasa ca o mireasa.
Manastirea Nasterea Maicii Domnului (Faget) din Boholt este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Fagaras, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Nasterea Maicii Domnului (Faget) din Boholt
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Fagaras
Coordonate GPS: 45.888694,24.920583
Traseul Fagaras - Curmatura Zarnei - Curmatura Lescului Mic
Traseul incepe din Curmatura Zarnei, se depasesc Varful Fata Unsa (2.246 metri), Varful La Fundul Langii (2.240 metri), Varful Ludisor si s
Doamna Stanca (? – 1603) a fost sotia lui Mihai Viteazul. Traditia spune ca s-au casatorit in biserica din localitatea Proieni, judetul Valcea, in anul 1584.
Stapan ocazional al Cetatii Fagarasului
Adresa: Str. Mihai Viteazu nr. 1 Casa de Cultura
Telefon: 0268 210 000
Biserica Sf. Treime se afla pe strada Ion Codru Dragusan, numarul 6.
Dupa ce, in anul 1723, li s-a rapit biserica, ctitorie brancoveneasca, romanii ortodocsi fagaraseni s-au vazut nevoiti sa-si ridice
Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial a fost ridicat in anul 1931 din initiativa si prin contributia Societatii de ajutor si cultura din Galati-Fagaras.
Autorul este sculptorul Danila
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.