Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, judetul Vrancea, se afla pe strada Cuza Voda nr.35 si a fost constituit sub forma unei sectii continand colectiile particulare ale profesorului Anghel Bardan. Acesta in anul 1948 le pune la dispozitia Filialei de Vanatoare Putna, spre pastrare si vizionare.
In anul 1958, muzeul a primit titulatura de Muzeu de Stiintele Naturii, avand in patrimoniu un numar de 334 de piese, iar tematica expozitiei se referea la vanatoare.
In anul 1968 s-a deschis un muzeu modern in care au fost prezentate ecosistemele reprezentative pentru judetul Vrancea, avand in componenta sa si un parc zoo.
Ulterior, sectia a fost mutata in cladirea in care functioneaza si astazi, detinand un bogat patrimoniu de 53.083 piese.
La demisolul sectiei, in anul 1989 a fost inaugurat primul acvariu focsanean, care prezinta flora si fauna acvatica vie, exotica si indigena in cele 16 acvarii si noua bazine mari.
La parterul cladirii poate fi vizitata o expozitie permanenta cu tema "Minunata lume a pasarilor", precum si expozitia cu tema "Vanat si trofee de vanatoare".
Muzeul de Stiintele Naturii Focsani este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Stiintele Naturii Focsani
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Focsani
Coordonate GPS: 45.7038803,27.1911983
Biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din Focsani se afla pe strada Piata Unirii nr. 10, judetul Vrancea si a facut parte din ansamblul fostei manastiri, ctitorita de domnitorul Tarii Romanesti
Borna de hotar Focsani este un monument in forma de trunchi de piramida cu baza mare jos si a fost ridicat ca semn de amintire a unui trecut de credinta biruitoare. In locul in care a fost inaltat, od
Muzeul de Istorie Focsani se afla pe Bulevardul Garii nr.1, judetul Vrancea si a fost infiintat in anul 1928, de catre directorul de atunci al liceului Unirea, profesorul Alexandru Georgiade.
Din an
Manastirea Dalhauti se afla la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Focsani si la doar 4 kilometri de satul Dalhauti si reprezinta unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale ale Ortodoxiei ro
Manastirea Buluc se afla in comuna Jaristea, judetul Vrancea si a fost intemeiata de catre Isaia Caragea, cel care a ridicat si Codrii Mereilor, o biserica de lemn. Pana in anul 1928 s-a ridicat si o
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.