Apasati pe imagini pentru vizualizare
Borna de hotar Focsani este un monument in forma de trunchi de piramida cu baza mare jos si a fost ridicat ca semn de amintire a unui trecut de credinta biruitoare. In locul in care a fost inaltat, odinioara se afla Pichetul de granita nr. 47, la hotarul Milcovului, care despartea cele doua tari surori, Moldova si Tara Romaneasca.
Monumentul Borna de hotar este construit din piatra, placata pe cele patru laturi cu bronz, in care au fost sapate stemele celor doua Principate.
In timpul comunismului multe monumente au fost distruse, insa Borna de hotar a scapat doar cu mutarea din Piata Unirii, pentru ca planul de sistematizare a centrului administrativ al orasului prevedea realizarea unei mari piete in care sa poata incapea mii de cetateni.
Dupa anului 1989, Borna a fost amplasat din nou in fata fostului Hotel "Cimbru", unde a functionat Vama Principatelor.
Borna de hotar Focsani este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Borna de hotar Focsani
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Focsani
Coordonate GPS: 45.701414,27.187293
Manastirea Dalhauti se afla la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Focsani si la doar 4 kilometri de satul Dalhauti si reprezinta unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale ale Ortodoxiei ro
Muzeul de Istorie Focsani se afla pe Bulevardul Garii nr.1, judetul Vrancea si a fost infiintat in anul 1928, de catre directorul de atunci al liceului Unirea, profesorul Alexandru Georgiade.
Din an
Manastirea Buluc se afla in comuna Jaristea, judetul Vrancea si a fost intemeiata de catre Isaia Caragea, cel care a ridicat si Codrii Mereilor, o biserica de lemn. Pana in anul 1928 s-a ridicat si o
Mausoleul Eroilor din Focsani adaposteste osemintele ostasilor romani cazuti in razboiul pentru reintregirea neamului. Monumentul este situat pe Bulevardul Bucuresti nr. 7 din localitatea Focsani nr.
Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, judetul Vrancea, se afla pe strada Cuza Voda nr.35 si a fost constituit sub forma unei sectii continand colectiile particulare ale profesorului Anghel Bardan. Aces
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.