Apasati pe imagini pentru vizualizare
Herghelia Mangalia a fost amenajata la 3 km nord de Municipiul cu acelasi nume si la 500 m de malul vestic al Marii Negre. Constituie un excelent centru de agrement si atractie turistica, fiind un mediu excelent pentru cresterea cailor, datoria conditiilor geoclimaterice ce au permis formarea unui cal arab de Mangalia cu calitati deosebite.
Herghelia dispune de un hipodrom de trap si galop, in incinta unitatii practicandu-se echitatia. De asemenea, aici se pot efectua plimbari de agrement, calare sau cu trasura, de-a lungul Marii Negre. Herghelia este populata numai de cai de rasa: pursange arab, semigrei si cativa ponei. Este cea mai mare herghelie din sud-estul Europei.
Herghelia este speciala prin traditia sa, fiind infiintata inca din anul 1926. Intre anii 1936 si 1941, a importat specimene de armasari pursange din Polonia: El-Sbaa si Nedjari.
Pe o suprafata de 580 de hectare, din care peste 400 de hectare cultivate cu plante furajere, asigura necesarul de hrana pentru cei peste 350 de cai. Hipodromul Mangalia este unicul din tara special conceput pentru cursele de galop si are o suprafata de 19 hectare. In fiecare vara, aici se desfasoara curse de cai la care participa herghelii si crescatori particulari din toata tara.
Armasarii hergheliei sunt antrenati zilnic de catre cei 8 jockey ai hergheliei, fiecare antrenand cate cinci exemplare. Antrenamentul dureaza 8 ore pe zi, timp in care alterneaza reprize de trap, galop, galop intins si plimbari usoare.
Cel mai cunoscut personaj al hergheliei a fost Nedjari, armasarul Regelui Mihai, armasar care a murit la varsta de 34 de ani, in anul 1946.
Herghelia este vizitata in special in timpul verii, cand se organizeaza un spectacol deosebit, caii fiind scosi pe malul marii, unde sunt antrenati mai multe ore, spre bucuria localnicilor dar si a turistilor, spectacol organizat intre statiunile Saturn si Venus.
Herghelia din Mangalia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Herghelia din Mangalia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Mangalia
Coordonate GPS: 43.820198,28.583479
Cetatea Callatis sau Mangalia de azi, reprezina o fosta colonie intemeiata cu peste 25 de secole in urma, de catre negustorii si navigatorii greci, atrasi de pozitionarea favorabila si de schimbul ava
Statiunea Mangalia se afla in sudul litoralului, judetul Constanta, pe ruinele vechii cetati Callatis si este privilegiata de prezenta Lacului Mangalia, cu o suprafata de 260 hectare si o adancime max
Situl arheologic statia de biogaz din Mangalia a fost descoperit in perioada 1992-1996, in aceasta zona aflandu-se centrul necropolei romano-bizantine.
In urma cercetarilor arheologice au fost descop
Biserica veche Sf. Gheorghe din Mangalia reprezinta un monument istoric si de arhitectura religioasa. Dateaza din anul 1685, suferind modificari intre 1914-1929.
Pictura murala in stil neo-bizantin,
Sanatoriul Balnear Mangalia este situat pe faleza, la 50 m de plaja orasului. Acesta dispune de un hotel de doua stele, cu capacitatea de 200 locuri, doua sectii clinice cu cate 75 paturi si doua baze
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.