Lacul Mangalia este un liman maritim cu o suprafata de 261 ha. Pe malurile lui se gasesc numeroase izvoare cu ape sulfuroase mezotermale (21-28°C) cunoscute de pe vremea romanilor, Iezerul Mangalia si Comorova.
Lacul este foarte accesibil, fiind flancat spre vest de soseaua Mangalia -Constanta, iar spre est de drumul asfaltat ce face legătura dintre Mangalia şi Saturn.
O plimbare cu barca pe lac vara prilejuieste intalniri cu chire, egrete, lebede si alte cateva specii de pasari, cu broaste testoase de apa (Emys orbicularis), dar si cu banalele broaste oracaitoare si numerosi serpi de apa.
Pe timpul anotimpului rece constituie adapost pentru multe specii de pasari care prefera mediul deltaic: lisite, pelicani, rate, gaste salbatice, cormorani, lebede.
Pe fundul lacului exista mai multe puturi adanci (cel mai adanc are 18 m, in timp ce apa de langa el masoară doar 1-2 m adâncime) ale izvoarelor cu apa termala si sulfuroasa. S-au semnalat aproximativ 25 de astfel de puturi, cu un debit estimat de 250 litri/secunda, care contin bule de metan, hidrogen sulfurat si au o temperatura de circa 25 grade Celsius.
Lacul Mangalia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Lacul Mangalia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Mangalia