Apasati pe imagini pentru vizualizare
Ruinele cetatii-manastire Menedic reprezinta un monument istoric situat in comuna Vintila Voda, localizata la 45 km de municipiul Buzau.
Cetatea a fost construita de familia viitorului domnitor Vlad Vintila Voda de la Slatina/Sarata/Saratel (1532-1535), inainte de 1480. A reprezentat un important centru pe care s-a sprijinit viitorul domn in ascensiunea sa spre tronul Tarii Romanesti.
Un document din 30 iunie 1625 mentioneaza ca Vintila Voda a infiintat manastirea de la Menedic, in cadrul careia functiona si o scoala, de care sunt legate inceputurile invatamantului in judetul Buzau.
Astazi se mai pastreaza ruinele zidurilor, acoperite de pamant. Situl arheologic se afla in pericol de disparitie, din cauza prabusirii malului.
Ruinele cetatii-manastire Menedic (Vintila Voda) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Ruinele cetatii-manastire Menedic (Vintila Voda)
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Manzalesti
Coordonate GPS: 45.4746552,26.725174
In judetul Buzau, exista un alt monument al naturii, mai putin cunoscut, care seamana cu un chip uman. Este vorba despre Sfinxul din masivul Breazau, situat pe raza localitatii Bustea, comuna Manzales
Masa lui Bucur se afla pe Varful Penii, comuna Bisoca, judetul Buzau si este o stanca imensa, cantarind 150 de tone, despre care se spune ca a slujit drept masa ciobanului Bucur, intemeietorul Bucures
Tabara de sculptura Meledic este situata in comuna Manzailesti din judetul Buzau si cuprinde in jur de 25 de statui din lemn rezultate in urma taberei de sculptura din iunie 2001.
Lucrarile sunt expu
Rezervatia naturala Platoul Meledic se afla in comuna Manzalesti, in dreapta Vaii Jgheabului, judetul Buzau si este o rezervatie geologica, speologica, botanica si zoologica.
Rezervatia se intinde pe
Lacul Meledic este situat in comuna Manzailesti din judetul Buzau si este un lac de apa dulce, lucru interesant, intrucat este asezat pe un masiv de sare.
Are o adancime de 20 m, iar in subteranul sa
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.