Biserica Brancoveanu din Ocna Sibiului

Biserica Brancoveanu din Ocna Sibiului
Biserica Brancoveanu din Ocna Sibiului vezi pe harta Biserica Brancoveanu din Ocna Sibiuluivezi pe harta

Informatii despre Biserica Brancoveanu din Ocna Sibiului

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Ocna Sibiului Subcategorie: Biserica

Biserica Brancoveanu din Ocna Sibiului
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Denumita si Biserica Brancoveanu de Sus, biserica este situata pe strada Mihai Viteazu din localitatea Ocna Sibiului si poarta hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril".

A fost construita de Mihai Viteazu, in anul 1600, dupa victoria de la Selimbar (1599). Constructia era de tip dreptunghiular cu absida decrosata (retrasa fata de peretii naosului), din caramida, pe fundatie de piatra. Decoratiile de pe fatade erau de specific muntenesc.

A fost incendiata de turcii care treceau prin Transilvania, iar pe ruine Constantin Braconveanu a refacut-o, in 1701, arhitectura monumentului fiind o marturie a relatiilor artistice dintre Tara Romaneasca si Transilvania.
Biserica adaposteste picturi murale din 1723, printre care si tabloul lui Mihai Viteazu si al lui Constantin Brancoveanu.

Biserica a fost renovata in 1895, cand obiectele de valoare au fost duse in muzee din Sibiu, Cluj si Alba Iulia.


Biserica Brancoveanu din Ocna Sibiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Ocna Sibiului , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.8807564,24.0442429




Vezi si alte obiective turistice din Ocna Sibiului

Lacul Randunica (Sf. Ioan) are o suprafata de 2149 m², o adancime de 46,54 m, iar mineralizarea apei la suprafata este de 8—9 g/l. Lacul a luat nastere ca urmare a abandonarii salinei „Nepomucen
Biserica ortodoxa Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul a fost realizata in anul 1810 din caramida si piatra pe un plan dreptunghiular. Are o absida semicirculara pe latura de rasarit si un turn clopotn
Lacul Mihai Viteazul din Ocna Sibiului, cu o suprafata 504,80 m², isi are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Lacul Vrajitoarelor din Ocna Sibiului este un lac de mici dimensiuni, cu adancimea de 0,25 m, a carui apa se combina cu apa dulce provenita din precipitatii.
Lacul Balta cu Namol din Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site