Izvoare cu apa sarata

Izvoare cu apa sarata vezi pe harta Izvoare cu apa saratavezi pe harta

Informatii despre Izvoare cu apa sarata

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Ocna Sibiului Subcategorie: Altele

Izvoare cu apa sarata
Izvoare cu apa sarata Izvoare cu apa sarata Izvoare cu apa sarata
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pe masivul de sare de la Ocna Sibiului se afla un complex de 15 lacuri sarate avand o concentratie de sare de 260 g/l. In incinta strandului din Ocna Sibiului se afla alte trei lacuri, Horia (40 m), Closca (15 m) si Crisan (70 m) extrem de valoroase din punct de vedere medical.

Lacul Avram Iancu (132,5 m) este considerat cel mai adanc lac de ocna din tara.

De asemenea, Lacul Brancoveanu (cel mai sarat lac din statiune), Lacul Ocna Pustie (este cel mai adanc lac antroposalin din Romania - 160 m) si Lacul Fara Fund (33 m) sunt declarate monumente ale naturii.


Izvoare cu apa sarata este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Ocna Sibiului , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 45.878298,24.066725




Vezi si alte obiective turistice din Ocna Sibiului

Lacurile Horea, Closca, Crisan au urmatoarele adancimi maxime: Lacul Horea — 44,50 m, Lacul Closca — 34,55 m, Lacul Crisan — 44 m. Au o salinitate la suprafata de 69—72 g/l, iar la adan­cime,
Biserica romano-catolica Sf. Ioan Nepomuk din Ocna Sibiului reprezinta un monument istoric ce dateaza din prima jumatate a sec. al XVIII-lea.
Lacul Vrajitoarelor din Ocna Sibiului este un lac de mici dimensiuni, cu adancimea de 0,25 m, a carui apa se combina cu apa dulce provenita din precipitatii.
"Lacul fara fund" se afla in statiunea Ocna Sibiului, fiind cunoscut si sub numele de "Lacul Lemnelor" si "Lacul Francis". Face parte din complexul lacustru de natura antrop
Lacul Brancoveanu are o supra­fata de 567,5 m2 si o adancime maxima de 13,6 m. Salinitatea apei la suprafata este de 310 g/l, fiind cel mai sarat lac din Ocna Sibiului si printre cele mai sarate din


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site