Apasati pe imagini pentru vizualizare
Orasul Orastie s-a remarcat de-a lungul secolelor prin statutul sau de centru cultural si prin arhitectura centrului istoric, fiind cel mai spectaculos din judetul Hunedoara.
Rapida dezvoltare a zonei a fost determinata de ordinul franciscanilor care s-a stabilit aici, contribuind la construirea principalelor cladiri impunatoare ale orasului.
Piata Centrala, cel mai important punct al orasului, pastreaza elemente ale arhitecturii sasesti: cladiri masive, cu 1-2 etaje, cu porti mari si curti interioare. Singurele schimbari arhitecturale efectuate au avut loc in secolul al XIX-lea, la ordinul conducerii orasului.
Cele mai importante cladiri din centrul istoric au fost inaltate in a doua jumatate a secolului ak XIX-lea si apartineau oamenilor instariti mutati de la periferie spre centru. Cele mai impresionante cladiri sunt: Casa Dr. Cornel David, Casa farmacistului Nicolae Vlad, Casa intreprinzatorului de constructii Nicolae Parau, Casa Dr. Ioan Mihu, Casa Dr. Aurel Vlad, Casa invatatorului Ioan Branga si Casa Vulcu.
Centrul istoric al orasului Orastie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Centrul istoric al orasului Orastie
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Orastie
Coordonate GPS: 45.8526344,23.1998348
Muzeul de etnografie si arta populara din Orastie, judetul Hunedoara, a fost infiintat in anul 1952, in centrul orasului, pe strada Aurel Vlaicu nr. 1 si detine cea mai importanta colectie etnografica
Exista doua monumente ale aviatorului Aurel Vlaicu. Primul, sculptat de Ana Olaru si turnat in bronz, este situat in fata Colegiului ce-i poarta numele si a fost dezvelit in data de 29 noiembrie 1957
In anul 1698, Transilvania a trecut prin framantari politico-religioase, iar biserica romaneasca nu face parte din cultele recunoscute. Sub influenta Reformei, romanii sunt obligati sa renunte la ritu
Monumentul Semn Dacic din Orastie a fost realizat de sculptorul Nicolae Adam si se afla la intrarea in oras (DN 7), pe locul numit 'Hula Turdasuui".
Monumentul este turnat in bronz si alama si are 3,
Monumentul Izvorul de Aur al Dacilor din Orastie face parte dintr-un proiect arhitectonic de arta ambientala cu acelasi nume.
Monumentul Izvorul de Aur al Dacilor se afla pe strada Unirii si a fost r
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.