Centrul Istoric

Centrul Istoric vezi pe harta Centrul Istoricvezi pe harta

Informatii despre Centrul Istoric

Localizare: Transilvania > Cluj Napoca Subcategorie: Promenada

Centrul Istoric
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Centrul reprezinta principala zona culturala, financiara, administrativa si comerciala a municipiului Cluj-Napoca. Acesta este structurat pe trei mari piete care formeaza un triunghi, Piata Unirii (magh. Főtér), Piata Mihai Viteazul (magh. Széchenyi István tér) si Piata Avram Iancu (magh. Bocskai István tér), vechea piata denumita in evul mediu "Piata Gastelor", unde astazi se afla Catedrala Ortodoxa si Opera Romana. Alte piete sunt Piata Muzeului si Piata Lucian Blaga.

Centrul se invidualizeaza fata de restul orasului printr-o serie de monumente arhitectonice si istorice, cladiri din secolele XVII-XX. Pe laturile strazilor precum Regele Ferdinand, Eroilor, Iuliu Maniu, Napoca, Memorandumului si 21 Decembrie se intind cladiri impresionante in stil baroc, renascentist si gotic. In ultimii ani centrul a fost impodobit cu cladiri moderne precum sedii de banci si institutii publice.

Latura comerciala este in continua dezvoltare. Perioada comunista a interzis dezvoltare retelei comerciale, insa dupa 1989, bulevardele in special au fost umplute de magazine de imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, parfumuri, autovehicule s.a.

Descrierea centrului nu este completa fara zecile de baruri, cluburi si restaurante. Considerat a fi un loc unde distractia nu se mai termina, a reusit in cativa ani de democratie sa-si impuna un stil aparte al vietii de noapte.

Printre monumentele istorice importante se numara "Monumentul Memorandistilor", "Statuia Lupoaicei", "Statuia lui Matei Corvin" si "Statuia lui Mihai Viteazu". Alte atractii turistice sunt muzeele si galeriile. In centru se afla Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie si cateva galerii, printre care si Galeria UAP. Cultura este reprezentata si la nivelul centrelor culturale, prin Centrul Cultural German, Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural Britanic si Centrul Cultural Sindan.

Centrul vechi al Clujului, format din Piata Unirii - Bulevardul Eroilor este in stadiu de renovare, urmand a fi redefinit si transformat in zona pietonala. De asemenea, este luata in considerare transformarea in zona pietonala a strazilor Matei Corvin, Vasile Goldis, P-ta Muzeului, Str. Bolyai si David Ferencz.


Centrul Istoric este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Cluj Napoca , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 46.771438,23.58892




Vezi si alte obiective turistice din Cluj Napoca

Infiintat in anul 1859, Muzeul Zoologic este o sectie a muzeului ardelean, ce numara in prezent peste 300.000 de piese. Este adapostit la parterul cladirii in care se afla Facultatatea de Biologie, Bi
Adresa: Cluj-Napoca, Strada Universitatii, Nr. 7-9
Muzeul de Speologie "Emil Racovita " Cluj-Napoca (cu acces din Sextil Puscariu - dinspre piata Muzeului) este singurul muzeu de acest gen din Romania. Este amenajat in 3 incaperi ale fostei
Un bazin olimpic perfect pentru cei ce doresc sa faca performanta in domeniul natatiei, dar si pentru amatori. Adresa: langa Intersectia Strazii Plopilor cu Str. Pandurilor Preturi: 10 lei/zi , copi
Obeliscul Carolina din Cluj Napoca reprezinta cel mai vechi monument laic al orasului. Acesta a fost realizat in anul 1831 sub forma unei coloane monumentale. Monumentul comemoreaza prima vizita regal


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site