Apasati pe imagini pentru vizualizare
Barbacana este o amenajare defensiva in fata intrarii principale a unei cetati, oras sau biserica fortificata, constand dintr-un spatiu de obicei semicircular si neacoperit, delimitat de ziduri prevazute cu drum de straja, ferestre de tragere si guri de aruncare.
Barbacana cetatii Rasnov a fost construita in sec. al XVI-lea, in fata accesului aferent Turnului Armelor, punctul cel mai vulnerabil al Cetatii de Sus. Prin pozitia barbacanei, aparatorii controlau usor Cetatea de Jos, care fusese partial demolata si nivelata. Decizia constructiei barbacanei in fata Turnului Armelor a fost insa si una care a tinut de prestigiul proprietarilor.
Asemenea dotari militare pentru poti au avut indeosebi orasele (Alba Iulia, Brasov, Sebes) si foarte rar targurile (Prejmer).
Barbacana Mare din Cetatea Rasnov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bran Moeciu, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Barbacana Mare din Cetatea Rasnov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Rasnov
Coordonate GPS: 45.597705,25.459728
"Turnul Gotic" este o denumire conventionala pentru turnul situat in coltul de nord-est al curtinei Cetatii de Sus. Turnul gotic se pare ca este cel mai vechi turn din cetate, fiind si cel mai bine po
Parcul Natural Bucegi este situat in Muntii Bucegi, de-a lungul comunelor Rasnov, Bran si Moeciu, intr-un cadrul feeric ce, pe buna masura, i-a oferit titlul de rezervatie naturala.
Muntii Bucegi sun
Dino Parc reprezinta unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei. Parcul este situat la mica distanta de Cetatea Rasnovului si recreeaza lumea din Jurrasic pe care ati vazut-
Cea mai mare cetate taraneasca din sudul si sud-estul Transilvaniei, ridicata in secolul XIII, a ajutat la apararea locuitorilor din Tara Barsei timp de mai multe secole.
Cetatea Rasnov , una dintre c
Tehnica de constructie a Turnului Bathory din Rasnov, armarea colturilor si a deschiderilor mai mari, indica posibiliatatea datarii acestuia in prima jumatate a sec. XV, in perioada regelui Sigismund
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.