Apasati pe imagini pentru vizualizare
"Turnul Gotic" este o denumire conventionala pentru turnul situat in coltul de nord-est al curtinei Cetatii de Sus. Turnul gotic se pare ca este cel mai vechi turn din cetate, fiind si cel mai bine pozitionat, permitand o vizibilitate perfecta catre seul Tarii Barsei.
Prin indiciile recuperate de sapaturile arheologice, turnul pare a fi locul destinat gazduirii comandantului sau stapanului cetatii, elemente arhitecturale conturand imaginea unui donjon.
Turnul a fost construit in sec. XIV, inaintea Turnului Armelor si a Turnului Bathory si a fost reamenajat in secolul al XVII-lea, dupa cutremurul din 1580, prin umplerea parterului si ridicarea unei constructii noi de la nivelul fostului etaj II.
In turn s-a pastrat un ancadrament gotic de usa, cu muchie tesita, lucrare singulara deocamdata in cetate, alaturi de alte detalii de amenajare interioara (nisa de sedere, scara de acces la etaj, urme de lambriuri, podele ingrijite).
Turnul Gotic din Cetatea Rasnov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bran Moeciu, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Turnul Gotic din Cetatea Rasnov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Rasnov
Coordonate GPS: 45.598666,25.461102
Cea mai mare cetate taraneasca din sudul si sud-estul Transilvaniei, ridicata in secolul XIII, a ajutat la apararea locuitorilor din Tara Barsei timp de mai multe secole.
Cetatea Rasnov , una dintre c
Pestera Valea Cetatii (Fundata) este o pestera situata la 3 km de orasul Rasnov, intre Valea Cetatii si Poiana Brasov.
A fost descoperita in anul 1969, in urma unei explozii hidraulice cauzata de se
Castrul roman Cumidava se gaseste la 4 km de orasul Rasnov, pe o terasa mijlocie a raului Barsa. Existenta lui a fost atestata in anul 1856, in urma unor cercetari facute de catre M. J. Ackner.
Ridic
Adresa: Piata Unirii, nr. 12
Telefon: 0268 230027, 0268 230115
Barbacana este o amenajare defensiva in fata intrarii principale a unei cetati, oras sau biserica fortificata, constand dintr-un spatiu de obicei semicircular si neacoperit, delimitat de ziduri prevaz
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.