Turnul cu Ceas este principalul punct de interes al cetatii si reprezinta simbolul orasului Sighisoara. A fost construit pentru a apara poarta principala a cetatii. Turnul a primit aceasta denumire datorita ceasului cu figurine, unic in Romania, aflat la etajul al patrulea. Turnul prezinta cinci nivele care, impreuna cu balconul si acoperisul piramidal au o inaltime de 64 m.
Pe fatada dinspre oras nisa cuprinde in partea de jos un tobosar care bate sferturile de ora. Alaturi se afla o figurina enigmatica a unui barbat, cu parul lung, care avea probabil in maini biciul si securea, si care reprezinta imaginea calaului. In partea superioara se regasesc 7 papusi asezate pe un disc rotativ, care reprezinta zilele saptamanii. La ora 12, odata cu ultima bataie a ceasului, figurina zilei trecute se deplaseaza, facand loc figurinei zilei care incepe.
Acoperisul, care are o inaltime de 34 metri, a fost distrus in urma unui mare incendiu in anul 1676, dar a fost refacut un an mai tarziu. Acoperisul se incheie cu un mic glob de aur, deasupra caruia se afla un stalp meteorologic. In varful acestui stalp se afla un cocos care se roteste in bataia vantului.
Astazi ,acest turn adaposteste Muzeul de Istorie al orasului Sighisoara, cu colectia de arheologie, farmacie, mobilier, unelte si produse ale breslelor, orologerie, etnografie, toate oglindind istoria cetatii Sighisoara.
La etajul al IV-lea se afla mecanismul ceasului din turn. Are doua cadrane cu diametrul de 2,4 metri asezate pe fatadele turnului dinspre cetate si dinspre Orasul de Jos.
Turnul cu Ceas din Sighisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Sighisoara
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.217065,24.79998
Turnul Cositorarilor a fost construit odata cu zidul cetatii si are o pozitie exceptionala de aparare. Turnul a fost intr-o continua refacere, datorita incendiilor si cutremurelor prin care a trecut.
Turnul Croitorilor a fost construit tot in al XV-lea. Parterul este strabatut de doua ganguri carosabile, care se puteau inchide prin porti masive de fier. In anul incendiului,1676, in acest turn se g
Castelul familiei Bethlen se află în apropierea Sighişoarei, în satul Criş, din comuna mureşeană Daneş, în mijlocul unui parc cu copaci seculari.
Despre acest palat nobiliar circulă multe
Casa Rosenthal este o cladire situata in Piata Hermann Oberth nr. 37 din Sighisoara, ce a apartinut lui Johann Schuller von Rosenthal, unul dintre primarii Sighisoarei in secolul al XVII-lea.
Cladire
Primaria orasului este una din cele mai frumoase cladiri ale cetatii din punct de vedere architectonic. Aflata pe latura exterioara a cetatii, lipita de zidul acesteia, cladirea vegheaza, parca, asupr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.