Manastirea Maicii Domnului Recea este cel mai important lacas de cult din judetul Mures. Ansamblul manastiresc a fost inaltat pe durata a 10 ani, lucrarile de constructie fiind find demarate in anul 1991, din dorinta Arhiespicopului de Alba-Iulia, Prea Sfintitul Andrei, care a dorit sa intemeieze aici o obste de maici.
In anul 1995 s-a pus piatra de temelie a manastirii, primind hramul "Nasterea Maicii Domnului", in anul 1996. Arhitectura manastirii este specifica rusticului romanesc, cu influente bizantine si brancovenesti, asemanatoare cu cea manastirilor din Muntenia si din partea centrala si nordica a Moldovei.
Biserica este situata in inima ansamblului, avand nava centrala cu pridvor, pronaos, naos, altar si o turla situata deasupra naosului. In dreapta bisericii se afla corpul de chilii, dispus sub forma literei "L", avand doua nivele.
Ansamblul cuprinde si o casa de oaspeti, o sala de protocol si doua apartamente.
In stanga bisericii se afla zona de intrare in ansamblul monahal, formata dintr-un portal, iar in partea opusa salasluieste cabinetul medical, ateliere de croitorie, biblioteca, infirmeria si muzeul bisericesc. Pe deal se afla gospodaria, unde se cresc animale si se cultiva legume si flori.
Complexul manastiresc Recea se afla in apropierea municipiului Targu Mures, unde puteti vizita multe alte obiective turistice, precum: Palatul Culturii, Casa pe Arcuri, Biserica de Piatra, Biblioteca Teleki etc.
Manastirea Maicii Domnului Recea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Recea
, la pensiunile si vilele din apropiere.