Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Varatec este situata intr-o mica depresiune de la poalele muntilor, la o altitudine care nu depaseste 460 m, fiind adapostita de culmea Dealul Mare.
Biserica Manastirii Varatec, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" (15 august), dateaza din anul 1785, cand maica Olimpiada, venita de la Manastirea Topolita, a pus bazele acesteia. Prima constructie a fost din lemn, in anii 1808-1812 ridicandu-se pe locul celei vechi. biserica din piatra si caramida de astazi, impreuna cu zidurile incintei, care-i dau aspect de cetate.
Pictura interioara realizata in 1841si refacuta in 1882 este in stil neobizantin, iar catapeteasma este sculptata in lemn de tisa si suflata cu aur.
Manastirea Varatec este bogata in obiecte de valoare istorica si artistica, primind numeroase danii de la domnitori si boieri.
Manastirea Varatec este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Targu Neamt
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 47.204876,26.358232
Statiunea Oglinzi, din judetul Neamt, are o istorie veche de peste un secol, este cunoscuta mai ales gratie bailor sale cu ape minerale si apartine administrativ de orasul Targu Neamt, fiind la doar t
Manastirea Sihastria a fost ctitorita in 1655 de catre Sihastrul Atanasie. Ca urmare a vremurilor grele biserica a fost ruinata, in 1734 episcopul Ghedeon de Roman a ridicand o noua biserica, din pia
Manastirea Neamt este atestata documentar din 1407, insa radacinile activitatii monahale se Intind pana in veacul al XII-lea.
Manastirea Neamt a fost ctitorita de Petru I Muşat (1375-1391). Acesta a
Manastirea Agapia se afla la o altitudine de 480 m, la mica distanta de Tg. Neamt si la circa 7 km de DN 15 C. Manastirea cuprinde doua cladiri: Agapia veche, ridicata de Petru Schiopul in 1585 si Ag
Biserica Adormirea Maicii Domnului din satul Raucesti de Jos, a fost ctitorita in anul 1865 de catre Mihail Kogălniceanu, fost proprietar al mosiei Răucesti.
In ultimele decenii au avut loc mai mul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.