Manastirea Poiana Marului de la Bisoca

Manastirea Poiana Marului de la Bisoca
Manastirea Poiana Marului de la Bisoca vezi pe harta Manastirea Poiana Marului de la Bisocavezi pe harta

Informatii despre Manastirea Poiana Marului de la Bisoca

Localizare: Muntenia > Sapoca Subcategorie: Manastire

Manastirea Poiana Marului de la Bisoca
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Poiana Marului de la Bisoca se afla in comuna cu acelasi nume, judetul Buzau si a fost ctitorita in anul 1730.

Biserica de lemn a ars in anul 1771 dar a fost refacuta intre 1780-1784. O a doua biserica tot din lemn s-a construit intre 1810-1812.

Manastirea Poiana Marului de la Bisoca a fost un important centru cultural. Alexandru Vlahuta a poposit aici si a descris in Romania Pitoreasca frumusetea acestor locuri.

In 1991 s-a cladit un paraclis din lemn si s-a renovat pavilionul mare in care se afla trapeza si arhondaricul.

Hramurile bisericii sunt: Duminica Tuturor Sfintilor (biserica mare), Nasterea Maicii Domnului (cea de-a doua biserica), Sfantul Ilie (paraclisul).

Adresa: com. Bisoca, 127055, jud. Buzau;

Acces: 1. din Ramnicu Sarat, localitate situata pe DN 2/E 85, DJ 203H spre NV pana la Buda; apoi, DJ 220, DJ 204L, DJ 204C pana la Jitia (40 km); de aici inca 3 km pana la Manastirea Poiana Marului, pe drum forestier, trecand prin vadul raului Ramnic. 2. din Buzau DJ 203K Sapoca-Vintila Voda; apoi DC 245, DJ 204C Bisoca (60 km). Din Bisoca pana la manastire, inca 6,5 km.

Sursa


Manastirea Poiana Marului de la Bisoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Sapoca , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.56987,26.7264671




Vezi si alte obiective turistice din Sapoca

Conacul Candesti reprezinta cel mai vechi conac din judetul Buzau, fiind construit in secolul al XVI-lea. Boierii Candesti au fost inruditi cu familiile domnitoare, detinand functii de conducere in c
Biserica Candestilor a fost construita in anul 1651. Lacasul de cult este situat in spatele Conacului Candestilor


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site