Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Magura Ocnei se afla in orasul Targu Ocna, din judetul Bacau, fiind o manastire de maici ce poarta hramul "Inaltarea Domnului". Lacasul de cult a avut o istorie tumultoasa, putin cunoscuta insa.
De-a lungul timpului aici au existat trei biserici, din care niciuna nu mai e in picioare azi. Localnicii povestesc ca prima biserica de lemn ar fi fost ridicata in perioada domniei lui Alexandru cel Bun, dar istoricii nu confirma aceasta varianta. Prima atestare documentara este din 1665, cand fata unui boier al zonei doneaza o parte din mostenirea ei Schitului de la Targu Ocna.
Din nefericire, comunistii au daramat in mod barbar si aceasta biserica, calugaritele au fost alungate si pe locul ei a fost infiintat un complex turistic. De abia in 1993 s-a construit o noua biserica, a patra, iar manastirea a fost reinfiintata.
Noua biserica este masiva, in forma de cruce, ridicata din caramida si placata cu piatra.
Accesul la manastire se face din Bacau spre Onesti, mergeti pe DN 11 vreo 50 km, apoi faceti dreapta in Onesti spre Comanesti pe DN 12A, mai mergeti inca 13 km, iar in Targu Ocna faceti stanga spre manastire, unde veti mai avea de parcurs o panta de vreo 500 metri pana la lacasul de cult aflat intr-o padure.
Lacasul de cult este situat la 15 kilometri de Slanic Moldova, asa incat multi turisti care isi petrec concediul in statiune pot veni si pe Muntele Magura, care a devenit in ultimii ani un loc de pelerinaj al credinciosilor.
Manastirea Magura Ocnei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Targu Ocna
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.2749939,26.5921001
Rezervatia naturala Magura -Targu Ocna se afla pe malul drept al raului Trotus si malul stang al Slanicului, judetul Bacau si este o rezervatie mixta, de protectie floristica, faunistica si peisagisti
Biserica Ortodoxa Sfanta Varvara din Targu Ocna, judetul Bacau, este o biserica impresionanta, atat prin arhitectura originala a acesteia, cat si prin pozitionare.
Bisericuta, inchinata ocrotitoarei
Salina Trotus este situata la 2 km de localitatea Targu Ocna, in masivul de sare Valcele-Slatinele, fiind un obiectiv turistic cautat in special pentru microclimatul sau, benefic in terapia afectiunil
Statiunea Targu Ocna se afla pe cursul mijlociu al Trotusului, judetul Bacau, la altitudinea de 263 metri, intr-un golf depresionar, oferind un mediu propice tratamentului balnear si balneoclimateric.
Centrul de tratament balnear Parc Magura din Targu Ocna este o investitie recenta a autoritatilor locale si este situata in Parcul Balnear Magura, in imediata apropiere a izvoarelor minerale.
Centru
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.