Apasati pe imagini pentru vizualizare
Lacul Razim, denumit si Razem, face parte din complexul lagunar Razim-Sinoe, fiind situat in sudul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si reprezinta 20% din suprafata acesteia.
Pe o suprafata de 415 m se intinde cel mai mare lac din tara, brazdat de fasii de verdeata si impodobit cu sate pescaresti pe mal si ruine ale unor cetati antice.
Lacul are o adancime de 3,2 m si se remarca atat prin marime, cat si prin complexitatea geografica, biologica, istorica si etnografica. Peisajele unice, diversitatea de pasari si pesti si valoroasele vestigii arheologice compun cel mai spectaculos obiectiv turistic din zona litorala a Romaniei.
Complexul lagunar Razim-Sinoe s-a format pe parcursul a 1.000 de ani, prin depuneri de aluviuni si deplasarea treptata spre est a traseului curentilor litorali, odata cu depunerile deltaice.
Zona depresionara, care initial a fost ocupata de apele Marii Negre si apoi segmentata prin formare de cordoane si grinduri, constituie cea mai mare parte a complexului.
Lacul Razim si imprejmurimile sale sunt locuri mai putin cunoscute turistilor, cu o natura salbatica ce-si urmeaza propriile legi.
Flora este specifica Deltei Dunarii, aici aflandu-se cel mai mare tinut mlastinos din Europa, cu una dintre cele mai mari intinderi de stufaris din lume. Predomina: papura, feriga de apa, cucuta de apa, rogozul, salcia pitica etc.
Fauna este reprezentata de peste 110 specii de pesti, in special sturioni marini: pastruga, morun, nisetru, precum si sturionii de apa dulce -cega si viza, salaul, avatul, crapul, carasul, bibanul, rosioara, platica, linul etc.
Sa nu uitam de lumea pasarilor care este foarte bine reprezentata aici: 327 specii de pasari, pelicani, egrete gratioase, lebede, cormorani etc.
Se mai intalnesc mamifere precum vidra, nurca, bizamul, iepurele, caprioara, pisica salbatica etc.
Sunetul molcom al apelor si frumusetea ireala a peisajului fac din Lacul Razim un obiectiv turistic parca rupt dintr-o poveste.
Sursa foto
Sursa foto
Lacul Razim este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Delta Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Lacul Razim
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sarichioi
Coordonate GPS: 44.884093,28.951492
Rezervatia Naturala Casimcea se afla in comuna cu acelasi nume, judetul Tulcea detinand o suprafata de 137 hectare.
Rezervatia este de interes national prin faptul ca au fost identificate fosile cons
Rezervatia Naturala Enisala se afla in comuna Sarichioi, judetul Tulcea se intinde pe o suprafata de peste 57 hectare si detine ruinele cetatii Heracleea.
Rezervatia este inconjurata de mlastini, ter
Denumirea Enisala provine din cuvintele Eni Sale, care in limba turca inseamna "Satul Nou".
Cetatea Enisala este situata in localitatea cu acelasi nume, apartinand de comuna Sarichioi, judetul Tulcea.
Rezervatia Agighiol este situata in judetul Tulcea, la NV de localitatea Agighiol, intre Dealul Redi si Agighiol,in nordul Lacului Razelm. Aceasta prezinta importanta botanica si geologica.
In cadru
Lacul Sinoe face parte din complexul lacustru Razim-Sinoe din Dobrogea. Prin pozitia sa în cadrul complexului si prin departarea de de gura canalelor Dunavat si Dranov (care aduc apa dulce), lacul Si
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.