Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de etnografie universala Franz Binder a fost inaugurat in anul 1993 si este primul din tara de acest fel. Parte componenta a Complexului National Muzeal Astra din Sibiu, institutia isi are sediul in Piata Mica nr. 11 din Sibiu, intr-o cladire construita in stil neogotic, ridicata in anul 1867.
Edificiul a fost restaurat si amenajat muzeistic intre anii 1986 - 1990.
Franz Binder (1824 - 1875) a fost un calator si explorator sas din Transilvania. S-a nascut in orasul Sebes, intr-o familie de farmacisti. Isi dorea sa urmeze traditia familiei sale, dar fiiind pasionat de calatorii a intreprins o lunga expeditie in Orientul Apropiat si Africa, in cautarea fratelui sau vitreg caruia i-a pierdut urma.
Muzeul care ii poarta numele gazduieste expozitia permanenta cu numele “Din cultura si arta popoarelor lumii”, precum si expozitii temporare, cu titlul "Din creatia artizanala a popoarelor lumii".
Reintors din expeditia sa prelungita, Franz Binder a donat Societatii Transilvane pentru Stiinte Naturale din Sibiu, 500 de piese africane (plante, animale impaiate, roci si numeroase obiecte etnografice), din regiunea cursului superior al Nilului. Se presupune ca aceasta colectie ar fi cea mai veche din acea regiune care se cunoaste astazi.
Un rol important în completarea colectiilor il au donatiile facute de ambasadele unor tari precum: China, Ecuador, India, Indonezia. Din randul donatorilor mai fac parte colectionari si institutii: Kate Kerr din S.U.A., Bernardo Neumann si Directia pentru Artizanat a Provinciei Misiones, Argentina etc. Schimburi de colectii au fost facute cu Muzeul Japonez al Jucariilor din Hyogo, Japonia si cu Asociatia japonezo-romana Shimane-Transilvania.
Contact:
Telefon: 0269.218.195
Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder din Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7978058,24.1508751
Cu greu vei găsi în România un spaţiu mai interesant şi mai complex, dacă eşti turist, decât Complexul Muzeal ASTRA din Sibiu. Şi nu este o exagerarare, fiind unul dintre cele mai complexe un
Situat pe strada Manejului din Sibiu, zidul porneste de la bastionul Haller si se intinde pana la Biserica Ursuline, facand parte din latura de nord a cetatii.
Zidul a fost ridicat intre anii 1357
Catedrala Mitropolitana domina strada Mitropoliei din Sibiu. A fost construita pe locul unei biserici grecesti din anul 1778 ce servea drept catedrala episcopala.
Construita intre anii 1902-1906, cat
Aflat in curtea grupului Scolar Independenta, strada Ocnei nr. 33, Turnul Pulberariei a fost ridicat la mijlocul secolului XVI in cadrul centurii a IV-a de aparare.
Contruit in anul 1552, turnul face
Situat in lunca paraului Visa, la sud de satul Hasag, acest monument al naturii reprezinta un fenomen geologic si geomorfologic de interes stiintific cu valoare peisagistica si turistica mai ales prin
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.