Apasati pe imagini pentru vizualizare
Turnul Sfatului este, poate, cel mai cunoscut simbol al Sibiului, recomandat de toti locuitorii urbei.
Acesta se inalta intre Piata Mare si Piata Mica, salasluind in inima Sibiului inca din secolul al XIII-lea, fiind ulterior folosit ca poarta pentru a doua centura de fortificatii a orasului.
Impunator obiectiv turistic, Turnul Sfatului impresioneaza atat prin arhitectura, cat si prin privelistea oferita.
De la nivelul superior al turnului turistii pot sa vada intregul oras Sibiu si culmile muntilor Fagaras.
Pe vremuri turnul avea doar patru etaje, iar pentru ca se afla langa cladirea in care se aduna sfatul satului, a capatat numele de "Turnul Sfatului".
De-a lungul timpului, constructia a suferit mai multe schimbari. Printre singurele aspecte care au ramas nemodificate se gaseste baza turnului care deserveste trecerii pietonale.
Alte utilizari ale constructiei au fost: turn de poarta, depozit de grane, foisor de foc, inchisoare si chiar, pentru putin timp, ca muzeu botanic.
Azi, daca va aflati in Sibiu, nu puteti pleca fara sa urcati in varful turnului. La fiecare etaj al acestuia sunt expuse diverse obiecte de arta (fotografii, sculpturi, picturi etc.)
La penultimul etaj, Turnul Sfatului adaposteşte mecanismul de functionare al ceasului care da ora exacta de cateva secole in Piata Mare si dupa care sute de sibieni se ghideaza in fiecare zi.
Turnul Sfatului din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Turnul Sfatului din Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7984543,24.1517124
Turnul Gros este o constructie masiva de plan semicircular, cu ziduri de caramida (la baza din piatra) si o platforma pe care erau amplasate tunurile. Turnul are o forma de U iesind cu circa 25 m in a
Padurea Dumbrava se numara printre cele 200 de rezervatii naturale ale Romaniei, situata la 4 km de centrul orasului Sibiu, pe soseaua care duce inspre Rasinari.
Parcul se intinde pe o suprafata de
Casa cu Cariatide este una dintre cele mai interesante cladiri din Sibiu, denumirea sa provenind de la statuile care reprezinta doua femei stand in picioare, menite sa indeplineasca functia de coloane
Casa Albastra sau Casa Moringer este fosta proprietate a baronului von Moringer. Este situata in Piata Mare din Sibiu, pe latura de vest, langa Palatul Brukenthal. In prezent, imobilul adaposteste sec
Adresa: Str. Samuel Bruckental, nr. 2, intrarea din Piata Mare, Centrul istoric
Telefon: 0269 208 913
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.