Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Parcul Natural Dumbrava Sibiului
Parcul Natural Dumbrava Sibiului vezi pe harta Parcul Natural Dumbrava Sibiuluivezi pe harta

Informatii despre Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Sibiu Subcategorie: Parc natural

Parcul Natural Dumbrava Sibiului
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Padurea Dumbrava se numara printre cele 200 de rezervatii naturale ale Romaniei, situata la 4 km de centrul orasului Sibiu, pe soseaua care duce inspre Rasinari.

Parcul se intinde pe o suprafata de 993 hectare, avand relieful relativ domol, cu o altitudine de 400 m. Aici se gasesc lacuri de agrement, Gradina Zoologica si Muzeul de Traditii Populare ASTRA.

Dumbrava este traversata de paraul Trinkbach, ce formeaza pe cursul sau trei lacuri de origine antropica: unul la Muzeul Tehnicii Populare si doua la Gradina zoologica.

Majoritatea arborilor de aici depasesc varsta de 100 de ani. Domina stejaretul de terasa insotit de gorun, carpen, paduret, ulm, jugastru, tei. Unele exemplare de stejar depasesc 200 de ani.

Printre arbusti se numara: paducelul, porumbarul, crusinul, lemnul cainelui etc. Flora ierboasa a padurii include branduse, salata iepurelui, orhidee, iarba albastra, pufulita. O suprafata de circa 400 ha din inima parcului se constituie in rezervatie de seminte de stejar, gorun si pin.

Fauna este reprezentata de veverite, caprioare, mistreti si vulpi, aripi etc.
Lumea pasarilor este dominata de pitigoi, mierla, ciocanitoarea, gaita, bufnita si corbul.

Padurea Dumbrava a starnit si pastrat interesul edililor in vederea conservarii ei. Astfel, in anul 1754 Martin von Seeberg a solicitat Magistratului Sibiului ca “fiecare padure sa fie impartita in zece parti egale si fiecare parte sa fie taiata anual si fasonata in stanjeni, iar acolo unde lipsesc copaci si exista loc gol, fiecare fiu de taran care a implinit 10 ani sa planteze in primavara urmatoare doi puieti de stejar, sa-l inconjoare cu gardulet si sa-l ingrijeasca pana cand se casatoreste.”
Muzeul Civilizatiei si Traditiei Populare Astra, situat in Dumbrava Sibiului este unul dintre cele mai mari si mai impresionante muzee in aer liber din Europa. Cuprinde peste 300 de gospodaresti taranesti din toata tara, biserici si mori de vant.



Parcul Natural Dumbrava Sibiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Parcul Natural Dumbrava Sibiului poti accesa una dintre ofertele de cazare Sibiu , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.7546272,24.1170425




Vezi si alte obiective turistice din Sibiu

Lacul Iezerul Mic se afla intr-un circ glaciar din apropierea Iezerului Mare, ambele fiind situate in Rezervatia Naturala Iezerele Cindrelului. Iezerul Mic este situat la o altitudine de aproximativ
Adresa: Piata Huet nr. 12, Sibiu, 2400 Telefon: 0269/210.134 www.astrafilm.ro/cinemateca.html aff@astrafilm.ro In fiecare zi, Cinemateca Astra Film Sibiu 2007 deschide cate o fereastra spre lum
Construit pe strada Bastionului din Sibiu, Bastionul Soldisch mai este cunoscut si sub numele de "Bastionul Mercenarilor". A fost ridicat intre anii 1622-1627, ca fortificatie de aparare pen
Biserica a fost ridicata intre anii 1881-1883, intr-un complex de cladiri de pe strada Mitropoliei nr. 30 din localitatea Sibiu. Initial facea parte dintr-un orfelinat al comunitatii evanghelice. Con
Turnul apartinator incintei a IV-a, construit in 1457, este unul din cele doua turnuri pastrate din Orasul de Jos. Turnul Pielarilor are patru nivele, din care ultimul, iesit in consola este dotat cu


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site