Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Natural Putna din Vrancea se afla in partea central-nord-vestic a Muntilor Vrancei, din Carpatii de Curbura, intanzandu-se pe o suprafata de 38.204 hectare, aproximativ 41,32 % din suprafata montana a judetului Vrancea.
Parcul Natural Putna a fost infiintat pentru a proteja si conserva ansamblurile peisagistice cu o mare diversitate biologica, precum si cele care incurajeaza activitatile stiintifice si educationale.
In parcul natural se ajunge pe drumul national DN2d, care face legatura intre Focsani si Targu Secuiesc, traversand localitatile Tulnici, Lepsa si Gresu, precum si din drumul dinspre Targu Secuiesc si Comandau si in continuare pe drumurile forestiere de pe versantii apuseni ai masivelor Goru si Lacauti.
Exista posibilitatea efectuarii a numeroase trasee turistice marcate, ce se inscriu pe principalele cursuri de ape sau in cele mai insemnate masive montane, atingand obiectivele definitorii de atractie.
Sursa
Parcul natural Putna din Vrancea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul natural Putna din Vrancea
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Lepsa
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.0000381,26.4999962
Situati în curbura lantului carpatic, la rãsucirea dintre Moldova, Muntenia si Transilvania, Muntii Vrancei pãstreazã încã un caracter virgin, sãlbatic, dovadã fiind atât pãstrarea folclorul
Statiunea Lepsa este situata la pe Valea Putnei, poalele Muntilor Vrancei si la 75 km de orasul Focsani. In apropiere se afla statiunea Soveja.
Daca ajungeti in zona nu trebuie sa ratati urmatoarel
Pastravaria Lepsa este un obiectiv turistic situat in judetul Vrancea, satul Lepsa.
Unitatea, infiintata in anul 1955, are o capacitate de 10 tone de pastravi pentru consum si repopulare ape, iar exem
Manastirea Lepsa este situata in satul Lepsa, comuna Tulnici, judetul Vrancea. Aceasta a fost ctitorita in jurul anului 1774, cand un ucenic al cuviosului Paisie de la Neamt, monahul Kipsa a hotarat s
Cheile Tisitei se afla in judetul Vrancea pe cursul inferior al vaii Tisitei (2,5 km aval de localitatea Lepsa - muntii Vrancei) si au fost declarate rezervatie naturala protejata.
Cheile Tisitei au
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.