Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pasajul scarilor din Sibiu, denumit si "Zidul cu ace" a fost inaltat in scolul al XIX-lea, ca legatura intre Orasul de Sus si Orasul de Jos.
Inconjoara zidurile cetatii din jurul Bisericii Evanghelice prin cele doua ramificatii de scari si arcade. Spre Orasul de Sus se inalta zidul de aparare, inalt de cca 10 m, sustinut prin contraforturi masive, ce se sprijina in arcuri butante pe cladirile Orasului de Jos.
Multe dintre acestea au o vechime de sase secole. Cele doua ziduri se intalnesc in partea de sus a pasajului.
Podul Minciunilor este contruit din caramida si piatra, fiind considerat cel mai important ansamblu arhitectonic al Sibiului Vechi.
In iulie 2007, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a tinut sa viziteze personal Pasajul Scarilor, promitand edililor sibieni sprijin financiar şi logistic pentru conservarea unor astfel de valori istorice ale orasului, incurajand astfel turismul.
Pasajul Scarilor, Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Pasajul Scarilor, Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.799984,24.1489658
In aceasta cladire a locuit Zaharia Boiu - Preot, pedagog, poet nascut pe 4 martie 1834, in Sighisoara, in familie de preot, decedat la 6 noiembrie 1903, in Sibiu.
Zaharia Boiu
-A fost redactor al zi
Padurea Dumbrava se numara printre cele 200 de rezervatii naturale ale Romaniei, situata la 4 km de centrul orasului Sibiu, pe soseaua care duce inspre Rasinari.
Parcul se intinde pe o suprafata de
Muzeul de Istorie Casa Altemberger este gazduit de o cladire reprezentativa pentru istoria Sibiului si anume fosta primarie a orasului care a functionat aici pentru mai bine de 400 de ani.
Situat pe
Situat la limita sud-vestica a judetului Sibiu, Parcul Natural Cindrel acopera, cu suprafata sa de 9043 ha, cele mai spectaculoase forme de relief din arealele a doi masivi muntosi, Cindrel si Lontru
Situat in lunca paraului Visa, la sud de satul Hasag, acest monument al naturii reprezinta un fenomen geologic si geomorfologic de interes stiintific cu valoare peisagistica si turistica mai ales prin
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.