Apasati pe imagini pentru vizualizare
Prea putin cunoscut, Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu isi are sediul pe strada Dorobantilor nr.22, unde expune o colectie impresionanta de "monstri de metal" ce dateaza din anii 1885 – 1958.
Muzeul a fost inaugurat in anul 1994 si ofera celor interesati peste 40 de locomotive cu abur, 2 macarale si 2 pluguri fabricate la uzinele Domeniilor Resita, 23 August si Malaxa din Romania, Koppel si Borsing din Berlin, Mavag din Budapesta, Skoda si multe altele din Austria, Suedia si SUA.
Doua din locomotivele muzeului sunt functionale, fiind folosite si azi pentru diverse ocazii.
Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu reprezinta un inedit obiectiv turistic la noi in tara, care merita sa fie adaugat pe lista tuturor turistilor ce vor sa exploreze zona Sibiului.
Contact: 0269 431685
Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7980881,24.1665668
Aici este centrul istoric al Sibiului, prima data mentionat in 1411 ca piata de cereale. Exista din anul 1366 odata cu finalizarea celei de-a 3-a centuri de fortificatii a orasului. Incepand din sec.
Denumita si "Clopotelul de Argint", Biserica Sfanta Cruce este situata in Piata 1 Decembrie nr.2 din localitatea Sibiu. S-a construit pe locul unei vechi manastiri dominicane ridicata in prim
Situat in lunca paraului Visa, la sud de satul Hasag, acest monument al naturii reprezinta un fenomen geologic si geomorfologic de interes stiintific cu valoare peisagistica si turistica mai ales prin
Biserica este atestata documentar pentru prima data in anul 1292, intr-un document care prezinta faptul ca aceasta cladire a fost o casa – domus- folosita drep spital.
Situata pe strada Azilului
Turnul Gros este o constructie masiva de plan semicircular, cu ziduri de caramida (la baza din piatra) si o platforma pe care erau amplasate tunurile. Turnul are o forma de U iesind cu circa 25 m in a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.