Aici este centrul istoric al Sibiului, prima data mentionat in 1411 ca piata de cereale. Exista din anul 1366 odata cu finalizarea celei de-a 3-a centuri de fortificatii a orasului. Incepand din sec. 16, Piata Mare a devenit centrul cetatii.
Timp de sute de ani a fost denumita Der Grosse Ring sau Grosser Platz, intre razboaie s-a numit Piata Regele Ferdinand, comunistii au denumit-o Piata Republicii, iar din 1990 s-a revenit la denumirea originala.
In cursul evului mediu, in piata se desfasurau cele mai importante evenimente legate de viata cotidiana a orasului, cum ar fi adunarile publice si executiile. Aici este mentionata in 1538 existenta unei fantani, in anul 1550 se aseaza stalpul infamiei in partea de est a pietei, avand deasupra statuia lui Roland.
Intre 1724 si 1757, in aceasta piata a fost amplasata o “cusca pentru nebuniâ€, in care erau expusi in timpul zilei cei care tulburau noaptea linistea publica. De mentionat ‘ochii orasului’ cum sunt cunoscute ferestrele din acoperisuri care aici se pot observa cel mai bine.
Steagurile de vant erau nelipsite de pe acoperisurile caselor si indicau fie anul constructiei, fie semnul breslei.
Piata are lungimea maxima de 142 m iar latimea de 93 m.
In 2005 piata a intrat intr-un proces de renovare complet, statuia lui Gheorghe Lazar a fost demolata fiind inlocuita in 2006 de una la scara mai mica realizata de acelasi sculptor, a fost reamenajata fantana cu grilaj de fier, iar piata a fost pavata cu dale de granit si piatra.
Piata Mare din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Sibiu
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.796688,24.152001
Adresa: Piata Huet nr. 12, Sibiu, 2400
Telefon: 0269/210.134
www.astrafilm.ro/cinemateca.html
aff@astrafilm.ro
In fiecare zi, Cinemateca Astra Film Sibiu 2007 deschide cate o fereastra spre lum
Biserica este atestata documentar pentru prima data in anul 1292, intr-un document care prezinta faptul ca aceasta cladire a fost o casa – domus- folosita drep spital.
Situata pe strada Azilului
Langa Biserica Evanghelica din Sibiu salasluieste Turnul Scarilor. Din anul 2002, aceasta cladire a capatat numele de Casa Calfelor, gazduind calfe calatoare din Germania, Elvetia sau Franta.
Orasul
Padurea Dumbrava se numara printre cele 200 de rezervatii naturale ale Romaniei, situata la 4 km de centrul orasului Sibiu, pe soseaua care duce inspre Rasinari.
Parcul se intinde pe o suprafata de
Situat in Piata Huet din Sibiu, Turnul Scarilor reprezinta singura dintre cele trei porti de acces, din prima incinta de fortificatii a orasului, care s-a pastrat.
A fost contruit pe fundatiile unei
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.