Filarmonica de Stat Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu
Filarmonica de Stat Sibiu vezi pe harta Filarmonica de Stat Sibiuvezi pe harta

Informatii despre Filarmonica de Stat Sibiu

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Sibiu Subcategorie: Opera

Filarmonica de Stat Sibiu
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pentru Sibiu, oras cu o existenta de peste opt secole si punct de convergenta a numeroase influente economice si spirituale, manifetarile muzicale au constituit permanent o parte integranta a vietii citadine.

Inca in secolul al XVI-lea aici functiona una din primele scoli europene de orga, fondata de Heronymus Ostermayer, iar arhivele orasului detin partituri semnate de compozitori din secolele XVII si XVIII. Incepand cu anul 1774, la curtea guvernatorului Transilvaniei, Samuel Brukenthal, au fost inaugurate concerte sustinute de o orchestra profesionista. In 1792, la doar un an de la moartea lui Mozart, la Sibiu s-a prezentat opera “Rapirea din serai”, iar in 1800, oratoriul “Creatiunea” de J. Haydn.

Pe parcursul secolului al XIX-lea au concertat la Sibiu mari muzicieni europeni: Franz Liszt, Johan Strauss, Johannes Brahms, Joseph Joachim, Richard Strauss s.a. aceasta activitate muzicala fiind sustinuta si continuata de societati culturale romanesti sau germane pana spre mijlocul sec. XX.

In contextul existentei unui insemnat numar de muzicieni si a unui conservator de muzica, ca si a unei indelungate traditii in domeniul interpretarii simfonice si de opera, la 1 ianuarie 1949 a luat fiinta Filarmonica de Stat Sibiu, institutie profesionista de spectacole si concerte care de-a lungul celor peste 50 de ani de existenta ca institutie de stat a prezentat mii de concerte simfonice si de muzica de opera, asimiland un vast repertoriu simfonic si liric. Nenumarate cronici din ziare si reviste romanesti si straine au elogiat nivelul muzical al concertelor orchestrei sibiene, oglindind totodata calitatea inregistrarilor pentru radio si televiziune, pentru disc si CD. De asemenea, un mare numar de turnee au fost efectuate cu deosebit succes atat in tara, cat si in strainatate - in Franta, Germania, Italia, Austria, Spania, Rusia etc.

Impreuna cu orchestra sibiana au concertat celebri interpreti romani si straini, intre care pot fi mentionati: Ion Voicu, Valentin Gheorghiu, Stefan Ruha (Romania), Monique de la Bruchollerie si Jean Jaques Thiollier (Franta), Sviatoslav Richter, Rudolf Kerer, Lazar Berman, Dimitri Baskirov (Rusia), Ivry Gittlis (Elvetia), Monserrat Caballe (Spania), alaturi de multi altii.

Incepand cu stagiunea de concerte 2004-2005 noul sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu este Sala THALIA. Construita in anul 1787 de Martin Hochmeiester, sala a fost distrusa de-a lungul timpului de doua incendii. Consiliul Judetean Sibiu a reluat activitatea de restaurare a edificiului in anul 1990, inaugurarea oficiala avand loc in acordurile Simfoniei a IX-a de Ludwig van Beethoven, cu ocazia concertului din 7 octombrie 2004.

Adresa: 550160 Sibiu, Str. Cetatii nr. 3 - 5

Secretariat muzical :
Tel/Fax. 0040 269/ 21 02 64
Tel. 0040 269/ 206 508
Tel. 0040 269/ 206 507

Director general : 0040 269/ 206 505
Director administrativ : 0040 269/ 206 515
Contabil sef : 0040 269/ 235 115
Financiar : 0040 269/ 206 506
Juridic : 0040 269/ 206 516

E-mail : filarmo@filarmonicasibiu.ro
http://www.filarmonicasibiu.ro


Filarmonica de Stat Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Filarmonica de Stat Sibiu ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Sibiu

Coordonate GPS: 45.794452,24.153501




Vezi si alte obiective turistice din Sibiu

Aici este centrul istoric al Sibiului, prima data mentionat in 1411 ca piata de cereale. Exista din anul 1366 odata cu finalizarea celei de-a 3-a centuri de fortificatii a orasului. Incepand din sec.
Aceasta cladire, construita in sec. XV a avut mai multe destinatii. Prima data a fost denumita Casa Macelarilor, deoarece adapostea foarte multe macelarii. Mai tarziu etajul a apartinut postavarilor,
Palatul Brukenthal este unul dintre cele mai prestigioase monumente in stil baroc din Romania, construit intre anii 1778-1788, pentru a-i servi baronului Samuel von Brukenthal drept resedinta oficial
Bastionul Haller este faimos pentru constructia in forma de pica, initiata de un general austriac, numit Castaldo. A fost ridicat in anul 1552, la capatul B-dului Coposu, din Sibiu si terminat in 15
Cladirea a fost construita in anul 1424 de catre regele Sigismund, cu scopul de a adaposti regi, voievozi sau alti inalti demnitari care veneau la acea vreme in Sibiu. In anul 1593 aceasta casa este


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site