Rezervatia naturala din Muntii Bucegi reprezinta o zona stiintifica de protectie absoluta, datand din anul 1935.
Situata pe versantul sudic al Caraimanului si pe Valea Jepilor, rezervatia naturala are caracter mixt, pe o suprafata de 6680 ha, de la Sinaia la Saua Strunga, cuprinzand cunoscutele abrupturi ale Caraimanului, Jepilos si Costilei.
Limita inferioara a rezervatiei (pe versantul prahovean al Bucegilor) se situeaza la 1000 – 1100 m altitudine, iar cea superioara la 2505 m in Varful Omu.
Rezervatia de pe versantul prahovean al Bucegilor are o suprafata de 1.643 ha si este formata din rezervatiile Valea Gaura, Valea Bucsoiu si Horunurile Malaiestilor.
Peisajul morfologic al rezervatiei cuprinde abrupturi spectaculoase, poduri interfluviale vaste, custuri, circuri si vai glaciare, chei si alte forme carstice, precum si numeroase forme de relief fluviatile (rezultate din actiunea apelor curgatoare).
Traseul de pe Valea Bucsoiu este relativ usor si deosebit din punct de vedere peisagistic; cea mai impresionanta forma de relief este varful Balaurul, avand forma cunoscutei creaturi din foloclorul romanesc.
Rezervatia naturala din Masivul Bucegi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Rezervatia naturala din Masivul Bucegi
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Sinaia
, la pensiunile si vilele din apropiere.