Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Snagov se afla pe malul lacului Snagov si a fost construit in anii 30 de catre Printul Nicolae si ulterior extins de catre familia Ceausescu in anii 80.
In anul 1937, Printul Nicolae a fost dezmostenit de catre fratele sau si exilat, acesta ne mai reusind sa revada Palatul Snagov, fiind ulterior ocupat succesiv de Antonescu si Gheorghiu Dej.
Henriette Delavrancea, cea mai mare arhitecta a Romaniei in acea perioada, a fost cea care s-a ocupat proiectul palatului, acesta continand un hol mare la parter si cateva camere la etaj. Se spune ca palatul era deschis politicienilor, artistilor si scriitorilor.
La inceputul anilor 70, Nicolae Ceausescu ii cere arhitectului Roguski sa extinda palatul, lucru care a durat aproape sapte ani.
Cuplul Ceausescu locuia peste lac, intr-un complex de case construite peste niste foste ferme si se deplasau catre palat cu vaporul. Constructia a fost completata cu un ponton.
In prezent, palatul este destinat oaspetilor veniti la invitatia unor institutii importante precum: presedentia, parlamentul sau guvernul.
Sursa
Palatul Snagov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Snagov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Snagov
Coordonate GPS: 44.7252884,26.1722527
Club Arkadia Horse se afla in satul Ciofliceni, pe strada Alexandru Ioan Cuza, comuna Snagov, judetul Ilfov sustine cursuri de echitatie.
Facilitatile oferite cailor sunt: grajduri echipate cu boxe p
Padurea si lacul Snagov - reprezinta principalele puncte de atractie pentru locuitorii capitalei, fiind situate la 30 km nord de Bucuresti.
Padurea Snagov este un palc al vechilor Codrii Vlasiei, ce a
Manastirea Snagov reprezinta un important monument istoric situat in nordul judetului Ilfov, la 30 km de Bucuresti. Construita pe un ostrov, in partea nordica a lacului Snagov, reprezinta o adevarata
Statiunea turistica de interes local Snagov a fost declarata si statiune balneoclimaterica, deoarece in zona exista si izvoare termale cu termperaturi de 84 grade celsius.
In zona se pot vizita
Lacul Snagov este un liman fluviatil de pe cursul Ialomitei, situat la 35 de kilometri de Bucuresti, pe drumul national DN1 ce leaga capitala de orasul Ploiesti. Se intinde pe o suprafata de 5,75 km²
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.