Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Snagov reprezinta un important monument istoric situat in nordul judetului Ilfov, la 30 km de Bucuresti. Construita pe un ostrov, in partea nordica a lacului Snagov, reprezinta o adevarata bijuterie de arhitectura medievala.
Prima atestare documentara sub numele de Snagov apare in anul 1408, intr-un hrisov al lui Mircea cel Batran, dar sunt pareri ca aici exista un lacas de cult inca din vremea lui Vladislav I (1364-1379). De altfel, pe insula pe care se afla manastirea, sapaturile arheologice au scos la lumina zilei unelte si vase din epoca bronzului si din cea a fierului, monede romane si bizantine, care fac dovada unei locuiri vechi si neintrerupte pe aceasta insula.
Ansamblul manastiresc Snagov era inconjurat de ziduri puternice pentru aparare, strajuite de un turn inalt de observare si paza.Intre anii 1517-1521 manastirea a fost refacuta de catre Neagoe Basarab, dandu-i-se o forma apropiata celei de astazi.
In prezent, din intregul ansamblu arhitectonic de odinioara au mai pot fi admirate doar una dintre biserici, clopotnita si vestigii ale vechilor chilii.
In interiorul monumentului conservat - care si el a suferit numeroase transformari si restaurari - se mai pot vedea fresce din secolul al XV-lea, precum si portretele lui Neagoe Basarab si Mircea Ciobanul.
Biserica manastirii Snagovului a detinut numeroase obiecte de cult si de arta feudala, multe dintre ele fiind conservate astazi la Muzeul de Arta al Romaniei. In primul rand usa paraclisului, datand de la jumatatea secolului al XV-lea, care mentine elemente de arhitectura si peisaj executate cu mult simt artistic.
Se mai pastreaza de la sfarsitul secolului XV un panaghiar de argint aurit, bogat ornamentat si o anafornita daruita de Radu cel Mare, datand din jurul anului 1500, un chivot daruit de mitropolitul Varlaam .
Faima Manastirii Snagov este legata si de personalitatea aprigului voievod Vlad Tepes, care a ridicat un zid inconjurator, fortificand edificiul, a construit un pod, un turn de clopotnita, o fantana, un tunel de refugiu, precum si o inchisoare pentru tradatori si raufacatori.
Manastirea Snagov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Snagov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Snagov
Coordonate GPS: 44.729479,26.175821
Statiunea turistica de interes local Snagov a fost declarata si statiune balneoclimaterica, deoarece in zona exista si izvoare termale cu termperaturi de 84 grade celsius.
In zona se pot vizita
Lacul Snagov este un liman fluviatil de pe cursul Ialomitei, situat la 35 de kilometri de Bucuresti, pe drumul national DN1 ce leaga capitala de orasul Ploiesti. Se intinde pe o suprafata de 5,75 km²
Palatul Snagov se afla pe malul lacului Snagov si a fost construit in anii 30 de catre Printul Nicolae si ulterior extins de catre familia Ceausescu in anii 80.
In anul 1937, Printul Nicolae a fost
Padurea si lacul Snagov - reprezinta principalele puncte de atractie pentru locuitorii capitalei, fiind situate la 30 km nord de Bucuresti.
Padurea Snagov este un palc al vechilor Codrii Vlasiei, ce a
Club Arkadia Horse se afla in satul Ciofliceni, pe strada Alexandru Ioan Cuza, comuna Snagov, judetul Ilfov sustine cursuri de echitatie.
Facilitatile oferite cailor sunt: grajduri echipate cu boxe p
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.