Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Turnu Rosu (sau Sfantul Simion)din Suceava face parte din complexul de monumente armenesti din Suceava. Denumirea Turnu Rosu provine de la clopotnita de culoare rosiatica.
Biserica a fost construita in anul 1513 in timpul domnitorului Ieremia Movila de catre comunitatea armeana a locului, ctitor fiind armeanul Donig (sau Donik).De-a lungul timpului aceasta a suferit o serie de transformari. Aici se pastreaza o piatra de mormant, datata 1573, avand o inscriptie gravata care spune ca “acesta este mormantul preotului Hovhannes, protopopul bisericii, care este fiul lui Donig, ctitorul bisericii Sf. Simeon”.
Turnul-clopotnita a fost construit in anul 1606 in perioada domniei lui Simion Movila (1606-1607), iar cladirea bisericii a fost refacuta de catre Sima, care in armeana inseamna Simion, de unde provine si cealalta denumire a bisericii. Biserica este inchinata Sf. Simion Dzeruni (Simion cel Batran).
Biserica Turnu Rosu, Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Turnu Rosu, Suceava
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Suceava
Coordonate GPS: 47.649988,26.253653
Planetariul din Suceava este situat pe strada Universitatii nr. 13 A, fiind format dintr-o sala circulara, mediateca si o sala expozitionala.
A fost infiintat in anul 1982, ca o sectie a Complexului
Casa memoriala Simion Florea Marian este situata in centrul municipiului Suceava si a fost cumparata de marele etnograf si folclorist cu banii proveniti din premiul acordat, in anul 1883, de Academia
Palatul de Justitie din Suceava este o cladire reprezentativa pentru oras, ce dateaza din anul 1885, cand a fost construita pentru a servi drept sediu pentru Tribunal si Judecatorie.
Impunatorul edif
Situl arheologic La pod la Rediu este situat in localitatea Bosanci, in apropierea municipiului Suceava. Descoperirile cele mai importante s-au facut de o parte si de alta a podului ce leaga localitat
Va aflati in Suceava si vreti sa aflati mai multe despre traditiile si mestesugurile din zona? Nimic mai simplu! Nu trebuie decat sa ajungeti in zona Cetatii de Scaun a Sucevei, imposibil de ratat, si
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.