Muzeul Etnografic Suceava

Muzeul Etnografic Suceava
Muzeul Etnografic Suceava vezi pe harta Muzeul Etnografic Suceavavezi pe harta

Informatii despre Muzeul Etnografic Suceava

Localizare: Bucovina > Suceava Subcategorie: Muzeu

Muzeul Etnografic Suceava
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Va aflati in Suceava si vreti sa aflati mai multe despre traditiile si mestesugurile din zona? Nimic mai simplu! Nu trebuie decat sa ajungeti in zona Cetatii de Scaun a Sucevei, imposibil de ratat, si acolo veti da peste Muzeul etnografic Hanul Domnesc Suceava, amenajat, asa cum ii spune numele, intr-un vechi han.

Hanul Domnesc este, de fapt, cea mai veche constructie civila care se pastreaza intacta, de la constructia sa, la sfarsitul secolului al XVI-lea, in Suceava. La diversele interventii ulterioare constructiei, hanul a fost restaurat atat de bine, incat cladirea cu doua niveluri, care initial gazduia oaspeti de seama ai domnitorilor moldoveni, si-a pastrat integritatea arhitecturala. Este un han medieval in care se gasesc cele mai importante colectii etnografice din zona Sucevei – recunoscuta pentru bogatia sa de arta populara.

Hanul Domnesc nu a fost doar… han: odata cu ocuparea acestei zone din Moldova de catre habsburgi, hanul se transforma intr-o casa de vanatoare pentru familia imperiala, aceasta intretinandu-l foarte bine.

In zilele noastre, muzeul etnografic Hanul Domnesc mai gazduieste doar…vizitatori. La parter a fost reconstituita atmosfera de han medieval, in vreme ce in salon a fost restaurata o soba de influenta austriaca si a fost adusa mobila sculptata cu motive populare, completata cu vesela si portelan.

Nici epoca in care Hanul Domnesc a fost casa de vanatoare nu a fost stearsa din istoria cladirii: in salon mai sunt blanuri de mistret si un rastel cu pusti de vanatoare.

Probabil cel mai important punct al muzeului, bucataria, are ca element principal cuptorul. Sunt prezente aici toate cele necesare prepararii mesei pentru inaltele fete domnesti, de la oala pentru sarmale la lingurare.
In sala hanului, mesele cu laite si scaune, frumos impodobite, parca asteapta oaspetii infometati. Camerele de odihna sunt si ele pregatite ca in orice moment sa intre pe usa un musafir ostenit.

Un alt punct de interes este pivnita – carui calator nu-i place sa savureze o cana rece de vin? Dupa vizionarea butoaielor si salii de servire, vizitatorii muzeului sunt indemnati sa vada si etajul hanului, unde sunt prezentate toate genurile de arta populara din Suceava.

Daca ajungeti aici, acordati-va timp berechet pentru a parcurge bogatia etnografica din interiorul hanului. Luati in considerare si faptul ca vara programul este de marti pana vineri de la 10.00 la 18.00, sambata-duminica de la 10.00 la 20.00, si lunea e inchis. Iarna, e inchis sambata si duminica si deschis de luni pana vineri, de la 09.00 la 15.30.


Muzeul Etnografic Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Muzeul Etnografic Suceava ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Suceava

Coordonate GPS: 47.64468,26.257597




Vezi si alte obiective turistice din Suceava

Inaugurata inca din anul 1953, Casa Memoriala "Ciprian Porumbescu" a fost amenajata intr-o anexa a fostei case parohiale de la Stupca, construita din lemn, la sfarsitul secolului al XIX-lea,
Piscina este situata in interiorul Hotelului Conacul Domnesc. Adresa: Scheia, Str. Agronomului, nr. 445, Suceava Program: non-stop Tarife acces: Piscina, sauna, jacuzzi: 25 lei/persoana/zi Cada h
Cascada Tihu este o cascada inalta de aproximativ 8 metri, situata in Parcul National Calimani, la 500 de m de la afluenta cu paraul Tihu in amonte de paraul Umed.
Biserica Mirauti din Suceava, cunoscuta si sub denumirea de Biserica Sf. Gheorghe este o biserica ortodoxa construita in secolul al XIV-lea si apoi reconstruita in secolul al XVII-lea in municipiul Su
Biserica Sfantul Dumitru din Suceava este o biserica ortodoxa construita intre anii 1534-1535. Ansamblul bisericii Sf. Dumitru din Suceava a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Suce


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site