Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfintii Voievozi, aflata in Piata Victoriei, in fata Palatului Comunal, este ctitoria negustorilor Dobre Sirbu si Radu Cupetu ale caror portrete pot fi vazute in pronaos.
Constructia s-a realizat intre 1748-1764, imobilul fiind cunoscut si sub numele Biserica Negustorilor, Biserica Domneasca si chiar Biserica de la Jiu. Planul bisericii este in forma de cruce. Constructia a suferit de-a lungul timpului mai multe interventii care nu i-au alterat forma originala.
In 1843, cu ajutorul lui Pavel Kisseleff se zugraveste si infrumuseteaza catapeteasma, iar in 1855 pictura in stilul bizantin este acoperita cu pictura in stilul renasterii de catre pictorul Misu Popp.
Biserica Sfintii Voievozi din Targu Jiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Targu Jiu
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.041386,23.272151
Muzeul Gorjului a luat nastere in orasul de pe Jiu, la sfarsitul secolului al XIX-lea, gratie unor oameni iubitori de cultura, al caror scop era ridicarea spiritualitatii gorjene. Institutia se numara
Coloana Infinita, cunoscuta in mod gresit si sub denumirea de "Coloana Infinitului" este o sculptura monumentala a lui Constantin Brancusi, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Targu
Poarta sarutului este o sculptura in piatra, realizata de Constantin Brancusi, parte a tripticului Ansamblului Monumental din Targu Jiu.
Poarta sarutului, care se afla amplasata pe aleea de la intrar
Infiintat in anul 1984, Muzeul de Arta din Targu-Jiu functioneaza in noul sediu aflat in Parcul Central, din aprilie 1993, nu departe de binecunoscutele opere ale lui Constantin Brancusi.
Una din sal
Catedrala Domneasca din Targu Jiu, denumita uneori si Biserica Negustorilor este situata in Piata Victoriei din oras.
Reprezinta un monument istoric construit intre 1748-1764, pe locul unei biserici
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.