Muzeul de Stiintele Naturii

Muzeul de Stiintele Naturii
Muzeul de Stiintele Naturii vezi pe harta Muzeul de Stiintele Naturii vezi pe harta

Informatii despre Muzeul de Stiintele Naturii

Localizare: Transilvania > Targu Mures Subcategorie: Muzeu

Muzeul de Stiintele Naturii
Muzeul de Stiintele Naturii Muzeul de Stiintele Naturii Muzeul de Stiintele Naturii
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Ridicata in stil neobaroc, cu elemente de stil renascentist italian, cladirea a fost destinata initial Muzeului de Arta Secuiasca. Ea adaposteste in prezent exponate apartinand tezaurului natural muresean.

Echilibrata ca volum, cladirea este unul dintre cele mai reusite exemple de cladiri neoclasiciste din oras. Se remarca frontonul triunghiular decorat cu sculpturi si cele doua nise laterale ce adapostesc cate o statuie ce reprezinta industria si agricultura.

Intreaga constructie este caracteristica neoclasicismului, cu un stil sever de Renastere italiana (partea de jos) si unele elemente grecesti (frontonul decorat cu statui). Este primul muzeu de acest gen din Transilvania.

Muzeul de Stiintele Naturii din Targu-Mures detine valoroase colectii de paleontologie, mineralogie, plante inferioare si superioare, nevertebrate (melci, scoici, insecte indigene si exotice), pasari, oua, mamifere, schelete, trofee totalizand peste 62.000 piese.

O parte din aceste colectii sunt etalate in expozitia de baza a muzeului care a intrat in circuitul public in 1988 si este structurata pe urmatoarele sectoare tematice: bogatii ale muzeului (minerale si roci) paleontologie, flora si fauna judetului Mures, ocrotirea naturii si a mediului inconjurator. Celelalte piese sunt conservate in depozitele stiintifice ale muzeului.

Exponatele de flora si fauna sunt prezentate intr-o maniera moderna, pe principii ecologice (bioceneze, biogrupuri, diorame) cu scopul de a intregi ideea de unitate dintre organism si mediu, si de a constientiza publicul de necesitatea protejarii mediului ambiant.

Muzeul mai detine si unul dintre cele mai frumoase trofee de cerb carpatin din lume. O sala polifunctionala, aflata la etaj, face din aceasta institutie stiintifica un factor de implicare in aspectele impuse de contemporaneitate, organizandu-se aici conferinte, simpozioane, intalniri tematice.


Muzeul de Stiintele Naturii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Targu Mures , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 46.551069,24.562626




Vezi si alte obiective turistice din Targu Mures

Casa contelui Teleki Domokos a fost construita intre 1797-1803, fiind modificata de multe ori de-a lungul timpului. Lucrarile de renovare derulate in perioada 1986-1987 au fost finantate de biserica
Cladirea politiei Targu Mures a fost in trecut casa familiei Faigenbaum. Cladirea a fost construita intre anii 1906 si 1907 dupa planurile arhitectului Keleti Bela.
La inceputul secolului al XVI-lea a fost infiintata puternica breasla a pantofarilor. Ei sunt cei care au construit un bastion al cetatii medievale. La sfarsitul secolului al XIX-lea, odata cu desfi
Catedrala Ortodoxa "Inaltarea Domnului" este cel mai mare lacas de cult din Targu Mures, fiind situata in Piata Trandafirilor din centrul orasului. Catedrala a fost construita intre anii 1925-1934, in
Infiintata in anii ’60, Gradina Zoologica din Targu-Mures reprezinta un important punct de atractie pentru populatia locala si pentru turisti. La inaugurarea stabilimentului, existau aici numai 10 a


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site