Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul Vanatorilor de munte se afla in orasul Targul Neamt, la o altitudine de aproape 500 de metri, in partea de nord-est a orasului, pe o terasa creata in anul 1936.
Monumentul a fost inaugurat la 29 iunie 1939, in cadrul unei solemnitati la care a participat regele Carol al-II-lea, intemeietorul primului batalion de vanatori de munte, primul ministru Armand Calinescu, generali si ofiteri superiori ai corpului de armata a vanatorilor de munte.
Edificiul este inchinat eroilor Batalionului de Vanatori de Munte din Targu Neamt, cazuti in luptele de la Oituz, din vara anului 1917.
Monumentul Vanatorilor de munte este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Vanatorilor de munte
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Neamt
Coordonate GPS: 47.204876,26.358404
Parcul natural VAnatori Neamt a fost constituit in anul 1999. Acesta se afla in nordul judetului Neamt, la granita cu Suceava (in raza comunelor Cracaoani, Agapia, Vanatori-Neamt, a orasului Tg. Neamt
Targu Neamt reprezinta un oras situat in Depresiunea Neamtului, pe Valea Ozanei, la o altitudine de 350-450 m, la 45 km de Piatra Neamţ pe DN15C si la 85 km de Suceava.
Reprezinta centrul unei zone t
Manastirea Sihastria a fost ctitorita in 1655 de catre Sihastrul Atanasie. Ca urmare a vremurilor grele biserica a fost ruinata, in 1734 episcopul Ghedeon de Roman a ridicand o noua biserica, din pia
Cetatea Neamtului este un monument istoric ridicat de catre Petru I (1374-1391).la sfarsitul secolului al XVI-lea. A fost atestata documentar pentru prima data in anul 1395.
Cetatea Neamtului este s
Biserica de lemn din Topolita (apartinanad comunei Grumazesti, judetul Neamt) a fost declarata monument istoric.
Aceasta are hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul ”. A fost construi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.