Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Ortodoxa Sfanta Varvara din Targu Ocna, judetul Bacau, este o biserica impresionanta, atat prin arhitectura originala a acesteia, cat si prin pozitionare.
Bisericuta, inchinata ocrotitoarei minerilor, se afla intr-o imensa salina - mina de sare Trotus.
Salina este situata la aproximativ doi kilometri de oras, in masivul de sare Valcele-Slatinele, la 240 metri adancime si reprezinta, prin microclimatul de salina, un important factor natural de cura utilizat in terapia afectiunilor respiratorii.
Biserica a fost zidita si amenajata in perioada aprilie-decembrie 1992. Acest lacas de rugaciune, ctitorit numai de minerii ce muncesc aici, se afla asezat la o adancime de 240 metri, sub nivelul solului.
Biserica Ortodoxa Sfanta Varvara din Targu Ocna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Ortodoxa Sfanta Varvara din Targu Ocna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Ocna
Coordonate GPS: 46.282754,26.607206
Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna este cea mai veche biserica de lemn si a fost numita ulterior Biserica Domneasca.
Biserica a fost construita din barne, pe malul drept al Valcicai
Monumentul-Muzeu Magura Ocnei este unul dintre cele mai impresionante monumente ridicate in memoria ostasilor cazuti in Primul Razboi Mondial.
Este situat la altitudinea de 520 m pe dealul Magura, la
Cetatea dacica Utidava este situata pe dreapta raului Trotus, la 500 m sud-est de orasul Targu Ocna. Se identifica cu asezarea mentionata de Ptolemeu in celebra sa lucrare, "Geographia".
A fost denum
Parcul dendrologic Haghiac se afla pe valea Doftanei, in apropiere de Targu Ocna, judetul Bacau si este o rezervatie forestiera intinsa pe o suprafata de 24 hectare.
Forma neregulata a dispunerii par
Centrul de tratament balnear Parc Magura din Targu Ocna este o investitie recenta a autoritatilor locale si este situata in Parcul Balnear Magura, in imediata apropiere a izvoarelor minerale.
Centru
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.