Manastirea Turnu, Prahova

Manastirea Turnu, Prahova vezi pe harta Manastirea Turnu, Prahovavezi pe harta

Informatii despre Manastirea Turnu, Prahova

Localizare: Valea Teleajenului > Targusoru Vechi Subcategorie: Manastire

Manastirea Turnu, Prahova
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Turnu este situata in comuna Targsoru Vechi, pe vatra unei stravechi asezari omenesti, cu peste doua milenii de existenta. Aici au fost descoperite ruinele unui sat dacic si al unei terme dintr-un castru roman.

Prima atestare documentara a unei manastiri pe aceste meleaguri a fost facuta in Cronica Cantacuzinilor, in anul 1427. Este insemnat faptul ca manastirea a fost inaltata de catre Vlad Dragulea Voievod, tatal lui Vlad Tepes. Mai este atestat si domnitorul Vladislav al II-lea, in anul 1447, urmat de Vlad Tepes, care construieste o frumoasa biserica in interiorul curtii domnesti, alaturi de Matei Basarab Voievod.

Motivati de comertul infloritor, negustorii din aceasta regiune au decis sa ridice, in anul 1536, o biserica langa ruinele termei romane, despre care se spune ca va ramane nepictata, fapt pentru care va primi mai tarziu numele de Biserica Alba, avandu-I ocrotitori pe Sfantul Ierarh Nicolae si Sfantul Mare Mucenic Pantelimon.

Biserica ridicata de Vlad Tepes a fost restaurata in anul 1671, capatand si un nou hram: "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil". Razboaiele ruso-austro-turce au dua la o perioada de decadere a bisericii, urmand ca la sfarsitul secolului al XIX-lea sa se construiasca o noua biserica, insotita de chili.


Manastirea Turnu, Prahova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Teleajenului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Targusoru Vechi , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 44.889637,25.9248524




Vezi si alte obiective turistice din Targusoru Vechi

In localitatea Targusoru Vechi din judetul Prahova, a fost descoperita o suprafata cu vestigii din paleoliticul superior si evul mediu dezvoltat, o impresionanta suprapunere a nivelurilor de locuire u


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site