Muzeul Mixt Tecuci a luat fiinta pe baza colectiilor particulare ale lui Mihai Dimitriu si Constantin Solomon, functionand, pana in anul 1934, in cadrul Liceului comercial din Tecuci. Din anul 1934 muzeul si-a imbogatit patrimoniul prin colectia de arheologie, achizitionata de la Mihai Dimitriu si cu o colectie de coleoptere, apartinand profesorului Alecu Alesincschi, disparuta odata cu reorganizarea muzeului in anul 1965.
In anul 1974 muzeul a capatat o serie de alte exponate care au intregit colectia de arheologie, provenind din campaniile efectuate la statiunea de la Poiana-Nicoresti (piroboridava), intre anii 1926-1951.
Cladirea care adaposteste in prezent Muzeul Mixt Tecuci reprezinta un monument de arhitectura reprezentativ pentru oras, fiind construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.
Printre cele mai valoroase exponate ale muzeului se numara: piese din neolitic (topoare, cutite, rasnite, ceramica din culturile Cucuteni si Cris), epoca bronzului (ceramica din Monteoru), epoca fierului (vase de provizii), urcior cu masca zeului Dyonisos, depozite de podoabe si arme dacice, tezaure de monede din bronz aurit etc.
Muzeul Mixt Tecuci adaposteste bunuri culturale clasate in Tezaurului patrimoniului cultural national.
Muzeul Mixt Tecuci este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Mixt Tecuci
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Tecuci