Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Banatului este un muzeu din Timisoara cu sediul central in Castelul Huniade. A fost infiintat in 1872, sub numele de "Soietatea de Istorie si Arheologie". Adaposteste cea mai importanta colectie de obiecte arheologice din Banat.
La parter, Muzeul gazduieste Sanctuarul Neolitic de la Parta, un monument unic in Europa. Muzeul cuprinde Sectia de istorie, Sectia de Arheologie, Sectia de Etnografie si Sectia de Siintele Naturii. Muzeul are si un Laborator de restaurare si conservare a obiectelor din patrimoniul cultural si istoric. In 1 ianuarie 2006, Sectia de Arta s-a transformat in Muzeul de Arta Timisoara.
In urma constituirii in 25 iulie 1872 a Societatii de Istorie si Arheologie din Banat, din initiativa lui Ormós Zsigmond s-au pus bazele Muzeului Banatului, acesta donand o mare parte a obiectelor din colectiile personale noului muzeu.
Primele obiecte de patrimoniu care au intrat in inventarul sau au fost depozitate la inceput intr-o incapere din Palatul Episcopiei de Cenad. Obiectele muzeului au provenit din donatii, descoperiri arheologice intamplatoare si achizitii.
Muzeul Banatului din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Timisoara
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.755906,21.227446
Teatrul de papusi Iulia prezinta saptamanal spectacole interactive pentru copii, adolescenti si tineri pentru orice varsta.
Art-Club Iulia ofera si Cursuri de teatru, dans, desen, chitara, limba engl
Palatul Apei a fost proiectat de catre Baumhorn Lipot, incredintat cu realizarea proiectului cladirii.
Pe peretii constructiei reprezentative si astazi se vad figurile stilizate legate de ape, cu to
In initial cladirea Liceului Carmen Sylva din Timisoara a fost sediul Scolii Maghiare Regale Superioare de Fete, intemeiate in anul 1884, cu doar 6 clase.
In 1916 numarul claselor se ridica la 8.
Casa Turceasca este situata in Timisoara pe strada Evlia Celebi nr. 2 si se numara printre primele constructii din zona Maierele Vechi, azi cartierul Elisabetin, ridicate probabil in sec. XVI-XVII.
D
Palatul episcopal ortodox sarb din Timisoara a fost construit intre anii 1745 – 1748, in Piata Unirii din centrul istoric.
Edificiul a fost ridicat pe timpul episcopului sarb de Timisoara, Gheorgh
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.