Coordonate GPS: 47.3476592, 25.3466264 Localitatea: Vatra Dornei Distanta fata de gara: 1 km Distanta fata de centrul orasului: 0.72 km Distanta fata de partia de ski : 0.41 km
Vila Iulia este situata in zona centrala a orasului Vatra Dornei, pe strada Runc numarul 3C, la 200 metri de E 576, care leaga Suceava de Bistrita.
Strada Runc urca pana la partia de schi fond care este situata pe versantul Runc.
Vila este situata in partea de nord a orasului Vatra Dornei, pe versantul Runc, iar privind spre partea de sud se inalta maiestuos muntele Dealul Negru unde se afla partia de schi pentru incepatori, cat si cea pentru profesionisti.
Distanta pana la cele doua partii de schi este de aproximativ 800 metri, estimata la 15 minute de mers lejer pe jos.
Fiind situata in zona centrala, se poate ajunge cu usurinta in centrul orasului, centrul statiunii, precum si in rezervatia dendrologica Parc.
Asezat la confluenta Bistritei Aurii cu cel mai insemnat afluent din cursul superior Dorna, orasul are o pozitie deosebit de favorabila fata de cateva cai de comunicatie.
Astfel, orasul Vatra Dornei este strabatuta de cea mai insemnata cale ferata care trece din Moldova in Transilvania, respectiv de la Suceava la Cluj Napoca, iar printr-o serie de sosele nationale realizeaza legaturi lesnicioase cu Transilvania - peste pasul Tihuta, cu Maramuresul - peste pasul Prislop, cu Molodova - peste pasul Mestecanis precum si de-a lungul vaii Bistrita.
Adevarata dezvoltare a localitatii Vatra Dornei a inceput dupa ce calitatile curative ale izvoarelor minerale si ale turbariei din zona au inceput sa fie cunoscute, nu numai de localnici, ci si de autoritati.
Dupa ce in anul 1806 medicul Ignatz Pluschk a făcut analiza apelor de la Poiana Negri, acestea au devenit in scurt timp celebre.
Renumele statiunii sporeste odata cu fluxul celor veniti aici pentru tratament. Odata cu dezvoltarea statiunii s-a dezvoltat şi oraşul. Obiectivul turistic cel mai important din Vatra Dornei este parcul orasului. Aici sunt amplasate sediul statiunii, izvoarele minerale, hoteluri, vile, locuri de agrement (patinoar, partie de ski, de sanie etc.).
Parcul din Vatra Dornei este asezat pe versantul drept al raului Dorna, urcand in panta pana sub Dealu Negru. Numeroase alei strabat parcul, majoritatea indreptandu-se spre izvoarele de ape minerale existente aici.
Datorita cadrului natural al zonei orasului, care ofera un relief cu pante variate, cat si datorita persistentei indelungate a zapezii, Vatra Dornei se impune din ce in ce mai mult, ca unul din principalele centre de importanta nationala pentru practicarea sportului de iarna.