Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castelul Bethlen-Haller se afla in comuna Cetatea de Balta, pe malul Tarnavei Mici, judetul Alba, infatisarea de astazi fiind din anii 1615 - 1624. A fost refacut radical de catre Gabriel Bethlen, dupa modelul castelului Chambord din Franta, fiind inconjurat cu un zid prevazut cu o monumentala poarta de acces.
De-a lungul timpului, castelul a fost gradinita, inchisoare, cantina, carmangerie si sectie de sampanizare.
Legenda spune ca fantoma contelui Haller, ucis in anul 1927 de catre soferul sau, care avea o legatura amoroasa cu contesa, inca mai bantuie pe holurile lungi ale castelului.
In prezent, castelul este in posesia familiei care este proprietara Jidvei, in anul 2003 avand loc lucrari de restaurare si reamenajare a ansamblului.
Proprietatea poate fi vizita la cerere.
Castelul Bethlen-Haller este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castelul Bethlen-Haller
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Abrud
Coordonate GPS: 46.2556877,24.1735115
Biserica Unitariana din localitatea Abrud este situata in Piata Eroilor. Obligati sa-si paraseasca biserica, unitarienii au construit acest lacas de cult vis-a-vis de Biserica romano-catolica ce o det
Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului) se afla in partea de sud a Muntilor Trascau, pe malul paraului Fenes iar numele de Cheile Caprei vine de la cele doua coloane stancoase denumite "Pietrele C
Muzeul Avram Iancu din Campeni, judetul Alba, a fost infiintat in anul 1989, cand s-au implinit 140 de ani de la revolutia de la 1848-1849 condusa de Avram Iancu.
In salile muzeului este prezentata i
Palatul Apor este o cladire-monument istoric simbolica pentru orasul Alba Iulia, aflata in incinta Cetatii Vauban din apropierea Bibliotecii Bathuaneum.
A fost ridicata in a doua jumatate a sec. XVII
Rezervatia Avenul din Sesuri mai este cunoscuta si sub numele de Pestera 1 Mai si se afla la 500 metri de intrarea in Pestera Scarisoara si a fost explorata prima data in anul 1950.
Este una dintre c
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.