Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului) se afla in partea de sud a Muntilor Trascau, pe malul paraului Fenes iar numele de Cheile Caprei vine de la cele doua coloane stancoase denumite "Pietrele Caprei".
Cheile sunt considerate salbatice datorita peretilor abrupti, fiind adancite cu peste 600 metri in platourile valurite ce niveleaza muntii invecinati si au o lungime de 1.200 metri.
Solurile predominante sunt brune acide si litosoluri. Pe calcare se intalnesc rendzine litice si roci compacte la zi.
Vegetatia este reprezentata de paduri de fag si de paduri colinare de fag si carpen. Pe calcare se intalnesc specii calcofile.
Aprinderea focului este permisa doar in vetrele special amenajate iar practicarea turismului pe poteci neamenajate este interzisa.
Sursa
Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Rezervatia Cheile Caprei (Cheile Fenesului)
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Abrud
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.0977974,23.284771
Biserica Romano Catolica Abrud se afla in Piata Eroilor, judetul Alba si este o constructie ridicata din piatra, apartinand din punct de vedere arhitectural stilului gotic.
In timpul revolutiei de
Biserica Ortodoxa Sfanta Treime din Abrud, judetul Alba, se afla pe strada Marasesti nr.2 si in acest loc a functionat intre 1680 - 1918 scoala primara romaneasca (confesionala), fiind intretinuta de
Muzeul Avram Iancu din Campeni, judetul Alba, a fost infiintat in anul 1989, cand s-au implinit 140 de ani de la revolutia de la 1848-1849 condusa de Avram Iancu.
In salile muzeului este prezentata i
Lacul Muntari este un lac de acumulare situat in Muntii Metaliferi, la obarsia raului Muntari, in bazinul hidrografic al vaii Bucium. Are o forma rotunda, fiind situat in spatele unui dig din piatra s
Castelul Bethlen-Haller se afla in comuna Cetatea de Balta, pe malul Tarnavei Mici, judetul Alba, infatisarea de astazi fiind din anii 1615 - 1624. A fost refacut radical de catre Gabriel Bethlen, dup
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.