Apasati pe imagini pentru vizualizare
Piatra Pinului reprezinta o comoara pentru paleontologi. Acum 40 de ani, aici a fost gasita fosila unui peste de aproape doi metri.
Rezervatia naturala Piatra Pinului este situata pe malul drept al raului Moldova.
Punctul fosilifer de aici cuprinde depozite sedimentare care s-au format in urma cu cca 30 milioane de ani, in Oligocen. Rocile fine, bituminoase (roci mama ale zacamintelor de petrol) contin numeroase resturi fosile de pesti sub forma de solzi, resturi de schelete si schelete intregi.
Pana la un anumit punct, drumul pana la Piatra Pinului coincide cu traseul spre Partia Soimul. Mergi pe Drumul National 17 pana ajungi in orasul Gura Humorului. Indicatoare sunt din belsug, asa ca traseul nu este complicat: o iei, apoi, la stanga, spre Voroneţ, iar dupa ce treci podul peste apa Moldovei faci din nou la stanga si ajungi pe aleea Piatra Pinului.
Rezervatia naturala Piatra Pinului din Gura Humorului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Rezervatia naturala Piatra Pinului din Gura Humorului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Gura Humorului
Coordonate GPS: 47.542468,25.880084
Adresa: Complex Turistic Arinis
Telefon: 0230 230 555
Mestesugurile traditionale au o veche si bogata traditie in zona Gura Humorului - Voronet, evolutia lor in acest spatiu urmand indeaproape cursul vietii socile, economice si culturale. Aflandu-se intr
Manastirea Humorului este situata mai sus pe raul Humorului, aproape de orasul Gura Humorului, imprejmuita de dealuri impadurite.
In jur, pe valea raului s-a format si satul ce da numele manastirii,
Rezervatia se afla pe teritoriul comunei Moara, la 4 km spre vest de bifurcatia soselei Suceava - Falticeni din comuna Scheia, sat Sf.llie.
Fanetele seculare de la Frumoasa au fost studiate detaliat
Partia Soimul din Gura Humorului a fost inaugurata in data de 6 februarie 2010, fiind construita in zona de agrement Arinis. Are un grad de dificultate: mediu-dificil, o lungime de 1.478 m, o diferent
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.