Pestera Closani

Pestera Closani vezi pe harta Pestera Closanivezi pe harta

Informatii despre Pestera Closani

Localizare: Oltenia > Arcani Subcategorie: Pestera

Pestera Closani
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Closani este situata in partea de nord a Muntilor Mehedinti si mai poarta numele lui Tudor Vladimirescu, pentru ca localnicii au tinut sa cinsteasca memoria acestuia, vataf fiind al Plaiului Closanilor, pe atunci district administrativ la izvoarele Motrului.

Pestera Closani are o lungime de 1.100 m lungime, are o singura deschidere si este formata din doua galerii orizontale impodobite cu un numar impresionant de formatiuni calcitice. Este usor accesibila, fara un curs de apa cu cascade si sifoane, fara puturi adanci.

Pestera cuprinde Galeria Laboratoarelor si a lacurilor de clestar si Galeria Matei Ghica, paradisul florilor de calcit. Cele doua galerii si-au incrucisat traseele spre Motru, Galeria Laboratoarelor reusind sa fure incetul cu incetul, pe masura ce deschiderea dintre galerii se marea, apa care venea pe traseul Galeriei Ghica.

Pestera Closani este laborator de cercetari fiind bogata in concretiuni si fauna. Existenta laboratorului este strans legata de rezolvarea unor probleme pe care le ridica lumea de fosile vii.

Aceasta pestera face parte din categoria monumentelor speologice care nu vor intra niciodata in circuitul turistic. Initiativa masurii de ocrotire, astazi legiferata, apartine Institutului de Speologie, Comisia monumentelor naturii.

Sursa


Pestera Closani este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Pestera Closani poti accesa una dintre ofertele de cazare Arcani , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.0720749,22.7964954




Vezi si alte obiective turistice din Arcani

Monumentul lui Mihai Viteazul se afla in Poiana lui Mihai, langa satul Schela, judetul Gorj si a fost ridicat in anul 1932. Monumentul este realizat din piatra si bronz si a fost construit pentru a r
Muzeul satesc Arcani se afla in localitatea cu acelasi nume, judetul Gorj si a fost infiintat in anii 60, la initiativa profesorului Grigore Pupaza. Muzeul adaposteste obiecte arheologice si istoric
Biserica de lemn din Negomir, judetul Gorj a fost ridicata inter anii 1800 - 1815 pe locul uneia mai vechi. Biserica de lemn este una tipica, in forma de nava din barne mari de stejar acoperita cu bl


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site