Biserica Greaca Buna Vestire din Braila a fost ridicata in anul 1863 si a avut permisiunea domnitorului Alexandru Ioan Cuza pentru infiintarea ei.
Biserica este renumita prin detinerea unui izvor natural, cu proprietati vindecatoare de ziua Izvorului Tamaduirii, acesta inchizandu-se intr-o fantana, deasupra lui fiind construit Sfantul Altar. Izvorul se gaseste la o adancime de 15 metri si este vindecator doar de ziua Izvorului Tamaduirii, cand agheasma tasneste si suprafata apei fantanii ajunge la doi metri. Numai in aceasta zi preotii deschid fantana si multi bolnavi vin din toata tara sa primeasca agheasma avand nadejdea si credinta ca se vor vindeca.
Avram Ioannidis din Prusa a fost arhitectul bisericii, proiectand-o in forma de cruce inscrisa, cu o clopotnita inalta pe fatada bisericii.
Materialele de constructie au fost aduse din strainatate iar lucrarile au fost facute de mai multi mesteri italieni. In arhitectura bisericii domina elemente antice elene, gotice si renascentiste, combinate cu stilul neoclasic.
Sursa
Biserica Greaca Buna Vestire, Braila este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Braila
, la pensiunile si vilele din apropiere.