Parcul Natural Balta Mica a Brailei este ultimul vestigiu ramas in regim natural de inundatie pe cursul inferior al Dunarii, fiind de interes international (sit RAMSAR), conservand complexe de ecosisteme acvatice si terestre intr-o forma apropiata de cea initiala.
Suprafata Parcului Natural este de 24555 ha, inclusiv bratele Dunarii si zonele dig-mal si se afla in lunca inundabila a Dunarii, intre Campia Brailei si Insula Mare a Brailei.
In rezervatie se ajunge prin traversarea bratelor Dunarii cu ambarcatiuni mici sau cu bacul, avand puncte de plecare localitatile din jurul Baltii Mici a Brailei. Balta are doua porti principale de acces: Braila la nord si drumul european E60 de la ambele capete ale Podului Giurgeni Vadu Oii.
Parcul este format din 7 insule, fiecare reprezentand o entitate geo-morfologica distincta, cu microrelief de lunca distribuit de la varful de grind pana la fundul de lac. Astfel, s-a format o diversitate de habitate acvatice terestre si mixte caracteristice pentru fiecare insula in parte care este inundata la cote diferite ale Dunarii. Fiecare insula din cele 7 reprezinta o atractie turistica particulara.
Sursa
Parcul Natural Balta Mica a Brailei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Natural Balta Mica a Brailei
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Braila
, la pensiunile si vilele din apropiere.