Apasati pe imagini pentru vizualizare
Catedrala este situata in Piata Sfatului nr. 3 din Brasov si nu are fatada la strada, fiind ascunsa intr-o curte. Din cauza sistemului religiilor recepte, ortodocsii nu aveau dreptul de a construi edificii de cult in cetate. Dupa ce au pierdut biserica de pe strada Baritiu, ei au obtinut dreptul de a ridica intr-o curte din Piata Sfatului o biserica parohiala, iar in Groaveri o capela, in anul 1876.
Catedrala a fost inaltata sub hramul "Sfanta Adormire a Maicii Domnului", intre anii 1895-1896. A fost construita prin donatiile a 114 familii ortodoxe din centrul Brasovului. La strada se afla casa parohiala, sub care se ajunge la intrarea bisericii de tip sala.
Biserica este o copie fidela a bisericii grecesti din Viena, cu interiorul frumos ornat si un iconostaz al scolii brasovene, precum si cu picturi damiane. Turnul reprezinta stilul bizantin, fiind construit deasupra casei praohiale, ulterior distrus in cutremurul din 1940 si refacut in 1972.
Catedrala Ortodoxa Sfanta Adormire din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Brasov
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.643074,25.589592
Muntele Postavarul reprezinta o rezervaĊ£ie naturala de tip geologic, peisagistic, floristic si faunistic, situata in judeĊ£ul Brasov, pe teritoriul administrativ sud-vestic al municipiului Brasov.
Sinagoga Neologa din Brasov este un lacas de cult evreiesc, situat pe str. Poarta Schei nr. 29. A fost ridicata intre anii 1899-1901, reprezentand stilul gotic, impodobit cu detalii maure.
Sinagoga
Situata pe strada Sfantul Ioan, nr. 7 din Brasov, Biserica Franciscana "Sfantul Ioan Botezatorul" a fost atestata documentar in anul 1486, ca manastire de calugarite clarise.
In anul 1530,
Muzeul de Arta din Brasov functioneaza intr-o cladire conceputa in stil neobaroc ce dateaza din anul 1902, situata pe Bulevardul Eroilor nr. 21, langa Hotel Capitol.
Proiectata de M. Wagner, construc
Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca al dealului Warthe.
Turnul Alb are un plan de semicerc inchis, avand partea rotunjita indreptata
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.