Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa"

Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa"
Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa" vezi pe harta Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa"vezi pe harta

Informatii despre Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa"

Localizare: Muntenia > Bucuresti Subcategorie: Muzeu

Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa"
Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa" Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa" Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa"
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este o institutie publica a carei misiune este studiul biodiversitatii prin cercetare bazata pe colectii si transferul cunostintelor astfel achizitionate catre public.

Infiintat in 1834, la propunerea banului Mihalache Ghica, muzeul numit initial de Istorie si Antichitati, a avut numeroase sedii printre care si actualul Colegiu Sf. Sava din Bucuresti.Construirea noului sediu incepe in anul 1904 la staruintele lui Grigore Antipa directorul din acea vreme, cladirea fiind astfel prima proiectata in scopul de a deveni muzeu.

In perioada in care a fost adminstrat de Grigore Antipa (1904 - 1944), a cunoscut o dezvoltare deosebita atat in organizare cat si in acumularea de patrimoniu, de aceea in 1933 muzeul adopta numele directorului sau - dr. Grigore Antipa.

In prezent gazduieste circa 1300 000 de exemplare, grupate in 130 de colectii apartinand majoritatii grupelor de animale.

Aici puteti admira si colectii de minerale si roci, fosile, anatomie comparata, etnografie si antropologie. Valoarea exponatelor este cu atat mai mare cu cat in randul lor sunt peste 5000 de exemplare unice in lume.
Muzeul desfasoara si o sustinuta munca de cercetare, implicandu-se in programe de gen internationale.

Muzeul Antipa s-a deschids publicului pe 17 septembrie dupa aproape trei ani in care a fost in renovare. Muzeul e de nerecunoscut dupa schimbarile radicale prin care a trecut, modul de expunere apropiindu-l de standardele europene. Circuitul muzeal a fost refacut in totalitate, exponatele regrupate, iar modul de expunere a fost transformat radical.

La subsol se afla exponate care redau biodiversitatea din Romania. La parter se afla exponate animale din intreaga lume, iar la etaj - o serie de colectii, printre care se numara Cabinetul lui Grigore Antipa, expozitia de minerale si roci, Sala Fosilelor, Sala Insectelor, sala trofeelor etc", a declarat miercuri directorul muzeului Dumitru Morariu, in timpul unei vizite organizate pentru presa.
Printre noutatile muzeului se numara o diorama de 17 m lungime, o pestera artificiala de 20 m lungime si cea mai mare proiectie digitala a unei ploi din savana.

Muzeul va avea cinci sali in care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Noua organizare a muzeului prevede spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator.




Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa" este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Bucuresti , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 44.434117,26.099946




Vezi si alte obiective turistice din Bucuresti

Lacul Straulesti este situat in nord-vestul Bucurestiului, sector 1, pe cursul raului Colentina. Are o suprafata de 33 ha, lungime de 2.3 km, latime intre 100-300 m si adancime intre 1-5m. Pe malul
Bustul lui Nicolae Iorga realizat in bronz de sculptorul Ion Irimescu este asezat in fata Institutului de Istorie pe care, de asemenea l-a fondat si care ii poarta numele. A fost dezvelit in 1976, cu
Biserica Sf. Gheorghe Vechi a fost ctitorita in 1492 de catre Nedelcu din Balaci. Este reconstruita in jurul anului 1575 de catre Mitrea din Hotarani. Zdruncinata de cutremurele din 1802 si 1838, este
Bustul lui Corneliu Coposu (20 mai 1914 - 11 noiembrie 1995) din Piata Revolutiei, langa Biserica Kretulescu, este opera sculptorului Mihai Buculei si a fost dezvelit in anul 1996. Corneliu Coposu a
Aleea Cariatidelor din Parcul Herastrau,intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, a fost realizata de Constantin Baraschi in 1939. Pe fiecare parte a aleii sunt doua siruri de cate 10 statui ce reprez


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site