Apasati pe imagini pentru vizualizare
La fel ca alte parcuri din Bucuresti, pozitionarea parcului Tei a fost gandita pe malul unui lac, in urma unui proiect inceput in 1935 de profesorul Dorin Pavel, sub coordonarea lui Nicolae Caramfil. Lucrarile insa au fost oprite in 1939 odata cu venirea razboiului, repornite la finalul lui si incheiate in 1950 in cazul parcului 8 Mai, cum se numea in trecut parcul.
In anul 1948 parcul detinea un spatiu pentru spectacole ocazionale, o zona destinata distractiei copiilor si un restaurant.
Cea mai mare atractie a parcului a fost trenuletul de plimbari pus in functiune in 1951, format dintr-o locomotiva si 2 vagoane, supranumit o "minune a tehnicii mondiale" in acea perioada. Plimbaretii puteau admira un piesaj superb din trenulet, ce traversa malul lacului Tei pe o distanta de aproximativ 1,5 km. Functionarea lui a fost sistata in 1970, cand in locul sau s-a construit o linie de tramvai (ce leaga azi Tei-ul de Pipera).
Dupa anii 1980 zona a intrat in declin pana in 2002 cand autoritatile au inceput infrumusetarea substantiala a parcului.
Parcul Tei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Tei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.464783,26.123997
Construit intre anii 1984 si 1989, este cel mai grandios edificiu din Europa si al doilea din lume dupa cladirea Pentagonului Washignton SUA.
Are in totalitate 6000 de incaperi care includ birouri,
Teatrul Arca Bucuresti - un loc special care te invita la creatie. Care te invita la efort; care te provoaca sa fii inventiv. Un spatiu in care te simti liber si stimulat. Un spatiu care s-ar cuveni i
Complexul Sportiv National Lia Manoliu este situat in localitatea Bucuresti, sector 2, pe bulevardul Basarabia nr. 37-39.
In cadrul sau se afla o baza sportiva olimpica, o baza sportiva de natatie si
Monumentul Atlas reprezinta o lucrare de decor urban aflata in Parcul Cismigiu si al carei autor este necunoscut (in trecut gradinile familiilor mai instarite erau adesea ornamentate cu diferite sculp
Biserica Sfantul Gheorghe Nou este situata in centrul Bucurestiului, fiind o ctitorie a voievodului Constantin Brancoveanu.
Biserica actuala Sf. Gheorghe Nou are un pridvor cu 7 arcade frontale in p
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.