Parcul sub Arini este unul dintre cele mai mari si mai vechi parcuri din Romania, intinzandu-se pe o suprafata de 22 de hectare, fiind paralel cu b-dul Victoriei.
A fost amenajat intre anii 1856 – 1865, printr-o hotarare a municipalitatii. Inginerul Wolfgang Seinfried a fost insarcinat cu elaborarea si conducerea lucrarilor. In anul urmator a inceput traversarea celor doua alei principale, de-a lungul fostului canal al Scolii de Inot si al paraului Sevis. Tot in acest timp s-au plantat diverse specii de arbori: tei, pin si bineinteles, arini.
In 1859 s-a construit digul, un an mai tarziu podul peste paraul Trinkbach, iar in imediata apropiere, intre anii 1863 – 1865, restaurantul Sub Arini (Bolta Rece).
Lucrarile pentru intretinerea si dezvoltarea parcului au stagnat o vreme, fiind reluate dupa Primul Razboi Mondial. Atunci au fost construite noi alei, iar in 1927 a fost dat in folosinta stadionul municipal. Acesta a suferit transformari, iar in perioada 1977 – 1981 au fost montate tribune.
Prima fantana arteziana a fost inaugurata in 1894, iar zece ani mai tarziu s-a introdus si iluminatul electric. In 1938 s-a ridicat statuia lui Mihai Eminescu.
Ulterior au fost realizate amenajari ce au transformat parcul intr-o atractie turistica de renume in Sibiu, datorita suprafetei intinse si a conservarii exceptionale.
Parcul Sub Arini din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Sub Arini din Sibiu
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.