Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cladirea a fost timp de 50 de ani resedinta politicanului si poetului Emil Isac (1881-1954). Aici l-au vizitat personalitati remarcante ale vremii precum: Ion Luca Caragiale, Bogdan Petriceicu-Hasdeu, George Cosbuc si Ady Endre
De-a lungul timpului cladirea a fost sediul editurii Dacia (intre anii 1970-1995) si muzeului memorial (pana in 2001) ce pastrase camera de lucru a poetului cu o biblioteca cu aproximativ 1700 volume tiparite in limba romana, maghiara, germana, franceza.
Edificiul a fost revendicat de urmasii poetului: fiul si apoi nepotul sau, iar colectia scriitorului a ajuns la Biblioteca Judeteana de pe Calea Dorobantilor nr.104, fiind expusa la etajul patru.
Adresa: Str. Emil Isac, nr.23
Casa memoriala Emil Isac Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Emil Isac Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.77106,23.58459
Cetatuia este o fortificatie construita in perioada Habsburgica in varful dealului cu acelasi nume din Cluj-Napoca, in cartierul Gruia.
Cetatuia a fost cladita intre anii 1715 si 1735 cu ziduri sub f
Teatrul National si Opera Romana si-au deschis portile, odata cu prima reprezentatie in limba romana, la 14 mai 1919, ca expresie a renasterii spirituale care a urmat Unirii Transilvaniei cu Romania d
Strandul Sun din Cluj Napoca este amplasat intre cartierul Manastur si selectul Grigorescu. Apartine de Primarie, fiind administrat de Regia Autonoma a Domeniului Public.
Are trei bazine cu apa cal
Piata Unirii din Cluj, mai demult Piata Regele Matia, (in maghiara Mátyas Király tér), este punctul zero al municipiului Cluj-Napoca.
Actuala Piata a Unirii a constituit miezul orasului medieval C
Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca este vegheata de o impunatoare catedrala ortodoxa, construita intre anii 1920-1930. Catedrala poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" si a fost inaltata cu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.